Το συνεργείο του MEGA κινήθηκε στους δρόμους του λεκανοπεδίου, ενώ βγήκε και εκτός ορίων της περιφέρειας χωρίς να συναντήσει κάποιον έλεγχο από τις αστυνομικές αρχές.

Λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι το συνεργείο του MEGA ξεκίνησε από τη Νέα Σμύρνη για να καλύψει ένα δημοσιογραφικό θέμα στο Καπανδρίτι.

Μπήκαν στο αυτοκίνητο και ξεκίνησαν την διαδρομή τους προκειμένου να διαπιστώσουν αν γίνονται έλεγχοι στο λεκανοπέδιο για τις μετακινήσεις και αν υπάρχουν σταθερά μπλόκα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πέρασαν από κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, ενώ έφτασαν μέχρι την Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Αιγάλεω, δρόμο από τον οποίο διέρχονται καθημερινά 12.000 αυτοκίνητα την ώρα, χωρίς να συναντήσουν κανέναν έλεγχο.

Στα διόδια των Αφιδνών συνάντησαν ένα ανακριτικό όχημα της Αστυνομίας, ωστόσο όπως φάνηκε οι περισσότεροι οδηγοί διέρχονται χωρίς να περάσουν έλεγχο. Το ίδιο και το συνεργείο του MEGA που πέρασε εκτός περιφέρειας πληρώνοντας απλώς το αντίτιμο.

Το ίδιο και στο κέντρο της Αθήνας

Οι μειωμένοι έλεγχοι του τελευταίου διαστήματος προκύπτουν και από αντίστοιχο ρεπορτάζ στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως μαρτυρούν οι ίδιοι οι πολίτες, αστυνομικοί που βρίσκονταν καθημερινά σε κάποια σημεία του κέντρου τώρα πια δεν είναι ή δεν σταματούν για ελέγχους με την ίδια συχνότητα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., οι έλεγχοι τον Μάρτιο κυμαίνονται από 60.000 – 70.000 ημερησίως πανελλαδικά.

Ενδεικτικά οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα στις 4 Μαρτίου έφτασαν τους 72.713 (338 οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις στην Αττική), ενώ στις 15 Μαρτίου έπεσαν στους 60.436 έλεγχους (και στις 137 οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις στην Αττική).

Στις 24 Μαρτίου οι έλεγχοι έφτασαν τους 65.176 (σε 168 πολίτες επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση σε διάφορες περιοχές στην Αττική).