Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού και ουσίας ο πρωθυπουργός επισκέπτεται το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αιζενχάουερ (Eisenhower) το οποίο από το Σάββατο έχει καταπλεύσει στη ναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Κωνσταντίνο Φλώρο.

Η επίσκεψη εντάσσεται στην επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, τα 200 χρόνια ελληνοαμερικανικής φιλίας που σηματοδότησε η απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό, σε μία χρονική συγκυρία έξαρσης της τουρκικής προκλητικότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με ανοιχτό το θέμα των κυρώσεων στην μεθαυριανή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Στη βάση σήμερα Τρίτη, θα γιορταστούν τα 200 χρόνια ελληνοαμερικάνικης φιλίας,σε μία εκδήλωση με την συμμετοχή εκπροσώπων των δύο χωρών.

Η πρόσκληση για την εκδήλωση

Στην πρόσκληση για την εκδήλωση, που δημοσιοποιεί το zarpanews.gr, υπάρχει μία συνοπτική αναφορά στην ιστορία του αεροπλανοφόρου, καθώς και οδηγίες προς τους παρευρισκομένους, ζητώντας τους απλή ενδυμασία με άνετα παπούτσια, καθώς και γυαλιά ηλίου.