«Έχουν αυξηθεί τα κρούσματα και πάνε προς τα 30, σε όλες τις ειδικότητες και έχουμε και 12 ασθενείς» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Θωμάς Κατσικάρος πρόεδρος Εργαζομένων του νοσοκομείου «Μεταξά» στον  Πειραιά επισημαίνοντας ότι αναμένονται και άλλα αποτελέσματα.

Από πού ξεκίνησε η διασπορά

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διασπορά ξεκίνησε από συνοδούς ασθενών και ασθενείς. Φέρνοντας χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο κ. Κατσικάρος είπε ότι «έγινε χειρουργείο σε ασθενή με τεστ αρνητικό. Στη πορεία βγήκε θετικός και δυο νοσηλεύτριες μετά τον έλεγχο βγήκαν θετικές ενώ ήταν εμβολιασμένες».

Ακόμη και το αρνητικό τεστ δεν διασφαλίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, πρόσθεσε. Ωστόσο τόνισε ότι οι ασθενείς και οι συνοδοί υποβάλλονται σε τεστ, ενώ το τελευταίο διάστημα περιορίστηκαν και οι συνοδοί.

Τι είπε για τις καταγγελίες περί ανεμβολίαστων νοσηλευτών

Για τις καταγγελίες ότι κάποιοι από το νοσηλευτικό προσωπικό αρνήθηκαν να εμβολιαστούν είπε ότι «υπάρχει μια πιθανότητα, όπως υπάρχει μια πιθανότητα αυτοί που εμβολιάστηκαν να χαλαρώνουν τα μέτρα».

Από τα κρούσματα που έχουμε, σημείωσε, οι 11 είναι εμβολιασμένοι (γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό) και με τη δεύτερη δόση.