Τραγικές στιγμές ζει η οικογένεια του μικρού Ζαχαρία που χάθηκε τόσο άδικα από ατύχημα στην Κρήτη. Στους τραγικούς γονείς συμπαραστέκονται και πολλοί κάτοικοι της Λιγόρτυνου οι οποίοι όταν έμαθαν για την κατάληξη της ιστορίας πήγαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου για να σταθούν στο πλευρό των χαροκαμένων γονιών.

Η οικογένεια λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσει το παιδί της, αποφάσισε να βαφτίσει την μικρή του αδερφή που ήρθε στον κόσμο πριν λίγους μήνες θέλοντας να τηρήσει την τοπική παράδοση που θέλει τις οικογένειες να μην έχουν αβάπτιστα μέλη πριν φύγει για την ζωή κάποιο άλλο.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr νωρίς το πρωί βαπτίστηκε στο σπίτι η μικρή, μέσα σε βουβό πένθος, ενώ ο μικρός Ζαχαρίας βαπτίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης με αεροβάπτιση καθώς η πορεία της υγείας του παρουσίαζε επιδείνωση.

Στις 15.00 το μεσημέρι της Παρασκευής θα τελεστεί η κηδεία του μικρού Ζαχαρία που έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα της Παρασκευής σκορπώντας το πένθος και την στενοχώρια σε φίλους και συγγενείς της οικογένειας του τρίχρονου αγοριού.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι»

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η θεία του δίχρονου Ζαχαρία από την Κρήτη, Αναστασία Νιώτη, που έχασε τη ζωή του αφού έδωσε μεγάλη μάχη στην εντατική του ΠΑΓΝΗ.

Η κυρία Νιώτη περιέγραψε το τραγικό συμβάν, από τη στιγμή που ο μικρός Ζαχαρίας χάθηκε και άρχισε να αναζητείται, μέχρι τη στιγμή που τον εντόπισαν μέσα στο βαρέλι με νερό και τις αγωνιώδεις στιγμές που ακολούθησαν με την ανάνηψή του και με την τραγική κατάληξή του στο νοσοκομείο.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι», είπε χαρακτηριστικά η θεία του παιδιού μην μπορώντας να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένεια.

Το χρονικό της τραγωδίας

Πάλεψε για να κρατηθεί στη ζωή το 2χρονο αγοράκι αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και άφησε λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα, την τελευταία του πνοή στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλευόταν.

Το δίχρονο αγοράκι, έπεσε μέσα σε ένα βαρέλι γεμάτο ασβεστόνερο στη Λιγόρτυνο του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, το απόγευμα της Τετάρτης.

Το βρήκε η γιαγιά του, χωρίς τις αισθήσεις του. Ο μικρός μεταφέρθηκε χωρίς κανένα σημάδι ζωής στο Κέντρο Υγείας Χάρακα.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας «έπεσαν» στην κυριολεξία πάνω στο παιδί, προσπαθώντας να το επαναφέρουν. Επί 2 ώρες και 40 λεπτά ο μικρός δεν ανταποκρινόταν, όμως στο καρδιογράφημα έγινε η ανατροπή που προκάλεσε έκπληξη και μεγάλη χαρά.

Το παιδί διασωληνώθηκε το βράδυ της Τετάρτης καθοδόν για το ΠΑΓΝΗ.

«Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή. Σημειώνεται ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού οι οποίοι ενημερώθηκαν για την βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση» υπογραμμιζόταν χθες στο ιατρικό ανακοινωθέν.

Παρά τις προσπάθειες όλου του προσωπικού της Μονάδας, άφησε την τελευταία του πνοή, καθώς εξ αρχής η κατάσταση της υγείας του ήταν εξαιρετικά σοβαρή.