Η Νίκη Κεραμέως άφησε για λίγο στην άκρη τα καθήκοντά της στο Υπουργείο Παιδείας και παραχώρησε μία διαφορετική συνέντευξη στη Βένια Καραγιάννη για το περιοδικό Down Town.

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις δυσκολίες για να αποκτήσει παιδί, στο πόσο της λείπουν από την καθημερινότητά της, όταν έχει βεβαρυμένο επαγγελματικό πρόγραμμα, αλλά και στον σύζυγό της, με τον οποίο πρόσφατα έκλεισαν 10 χρόνια έγγαμου βίου.

Παρακάτω το σχετικό απόσπασμα:

Έχετε δύο γιους, 2,5 και 5 χρόνων. Συνδυάζεται η οικογενειακή ζωή με το υπουργείο; Πόσες ώρες δουλεύετε την ημέρα;

Πολλές! Είναι αρκετές οι φορές που θα φτάσω στο υπουργείο στις εφτάμισι το πρωί και θα γυρίσω στη μία μετά τα μεσάνυχτα, ενώ δουλεύω συχνά και τα Σαββατοκύριακα. Ξεκλέβω όμως χρόνο, προσπαθώ όσο μπορώ να γυρνάω σπίτι να βλέπω τα παιδιά, να τα βάζω για ύπνο και να συνεχίζω να δουλεύω. Όταν είμαι σπίτι με τον σύζυγό μου και τα παιδιά προσπαθώ να αφιερώνομαι σε αυτούς και όσο γίνεται να αφήνω πίσω τις σκέψεις της δουλειάς. Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι τόσο η ποσότητα όσο η ποιότητα του χρόνου με την οικογένειά σου που έχει τη μεγαλύτερη σημασία.

Σας λείπουν τα παιδιά σας από την καθημερινότητά σας;

Μου λείπουν πολύ. Ρωτάνε πού είμαι, κυρίως ο μεγαλύτερος, γιατί συνειδητοποιεί περισσότερο τι συμβαίνει, έχουν όμως προσαρμοστεί στην απαιτητική μου καθημερινότητα.

Είχατε πει ότι δεν ήταν εύκολο να κάνετε παιδιά…

Ναι, σε εμάς δεν ήρθε τόσο εύκολα. Προσπαθούσαμε τέσσερα χρόνια. Γνωρίζω ότι είναι πολλά τα ζευγάρια που ταλαιπωρούνται, αλλά από την άλλη η προσπάθεια συχνά δικαιώνεται.

Πρόσφατα ανεβάσατε στον προσωπικό σας λογαριασμό στο Instagram ένα συγκινητικό post για την επέτειο του γάμου σας.

Κλείσαμε 10 χρόνια γάμου με τον σύζυγό μου. Είμαστε μαζί 14 χρόνια και του χρωστάω πάρα πολλά. Όσα έχω καταφέρει τα οφείλω σε μεγάλο βαθμό στην αμέριστη στήριξή του. Αν μπορώ και εργάζομαι τόσο σκληρά είναι γιατί εκείνος είναι βράχος, είναι δίπλα μου και δίπλα στα παιδιά μας με όλες του τις δυνάμεις. Έχουμε πιστεύω κοινούς στόχους για τη ζωή και αυτό μας ενώνει ακόμη περισσότερο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από