Διευκρινίσεις έδωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σχετικά με το θέμα της επιλογής εμβολίων από τους πολίτες, καθώς τα όσα δήλωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση παρερμηνεύθηκαν, σύμφωνα με μεταγενέστερη δήλωσή του.
Είναι προφανές ότι η φράση «ο πολίτης θα μπορεί να αποφασίζει τι θέλει να κάνει» δεν αφορά επιλογή εμβολίων, αλλά με δεδομένο ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός αφορά στη δυνατότητα του πολίτη να εμβολιαστεί η όχι, δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.
Η «παρεξήγηση» αφορά στις προηγούμενες δηλώσεις του, βάσει των οποίων «από το τέλος Μαρτίου, οπότε αναμένεται να ενωθούν τα συστήματα των εμβολίων Pfizer και Moderna από τη μία και AstraZeneca από την άλλη, τότε ο πολίτης θα μπορεί να αποφασίζει τι θέλει να κάνει».
Οι αρχικές δηλώσεις του κ. Θεμιστοκλέους:

- Σπάει καρδιές το μήνυμα του Τοροσίδη για τον Άντζα: «Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι η ψυχή σου ήταν μικρού παιδιού»
- Πρωτοφανές κύμα ζέστης στην Ευρώπη για Μάιο – Ρεκόρ θερμοκρασιών στο Λονδίνο, «πορτοκαλί» συναγερμός στη Γαλλία
- Πάντερμπορν – Βόλφσμπουργκ 2-1: Πιο χαμηλά γίνεται; Γίνεται… Υποβιβασμός για τους «λύκους» του Κουλιεράκη







