Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 490 κρούσματα του νέου κοροναϊού τις προηγούμενες 24 ώρες, υψηλό τριών εβδομάδων, με τον αριθμό των μολύνσεων να αυξάνεται την ώρα που οι αρχές ετοιμάζουν ευρεία χορήγηση εμβολίων κατά της Covid-19.

Ο απολογισμός…

Ο τελευταίος απολογισμός ήταν ελαφρώς μεγαλύτερος από εκείνον της προηγούμενης μέρας, (488 κρούσματα) και ο υψηλότερος από τις 19 Φεβρουαρίου, τόνισε η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA).

Από τα 490 κρούσματα του τελευταίου 24ωρου, 474 ήταν εγχώρια μεταδιδόμενα κρούσματα και 16 εισαγόμενα, δηλαδή ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό αφού εισέλθουν στην επικράτεια της χώρας.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 95.176 κρούσματα της Covid-19 με 1.667 θανάτους στη χώρα. Σχεδόν το 70% των εγχώριων μεταδιδόμενων κρουσμάτων προέρχεται από την πρωτεύουσα Σεούλ και τις γειτονικές της περιοχές, όπου ζει περίπου ο μισός πληθυσμός των 52 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας.

…ο εμβολιασμός

Η Νότια Κορέα σχεδιάζει να ξεκινήσει τον εμβολιασμό του πληθυσμού σε άτομα άνω των 65 ετών και εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης τον επόμενο μήνα, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο αξιωματούχο υγείας.

Η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει λεπτομέρειες για το σχέδιο εμβολιασμού στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η χώρα έχει χορηγήσει 583.658 δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 έως χθες Παρασκευή μεσάνυχτα, σύμφωνα με την KDCA, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων της AstraZeneca και των Pfizer/BioNTech.

…και ο φόβος

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι θα παρατείνει τους ισχύοντες κανόνες κοινωνικής απόστασης με απαγόρευση ιδιωτικών συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων σε μια προσπάθεια να αποκλείσει την πιθανότητα τέταρτου κύματος μολύνσεων της Covid-19 στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ