«Περνάμε τη χειρότερη φάση και στην Αθήνα είναι άσχημη η κατάσταση», επεσήμανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι, «αυτήν τη φορά θα ξαναμπούμε σε κανονικότητα, με μεγαλύτερη προσοχή».

Ο καθηγητής εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος με τον χρονικό περιορισμό του τρίωρου για ψώνια, αφού όπως είπε κάτι τέτοιο δημιουργεί συνθήκες συνωστισμού και πρότεινε στις μεγάλες πόλεις να ανοίξουν πρώτα τα μικρά μαγαζιά.

Για τον εμβολιασμό

Όσον αφορά στον εμβολιασμό του πληθυσμού είπε πως, μεγάλο μέρος των δόσεων  ήταν για το 1ο τρίμηνο, περίοδος κατά την οποία ούτως ή άλλως θα λαμβάναμε περισσότερες δόσεις, συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα.

«Θα κάνουμε καλύτερο Πάσχα, καλύτερο από πέρυσι», εκτίμησε ο καθηγητής, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Παρατήρησε πάντως πως, «το 40% των πολιτών άνω των 80 δεν έχουν πάει να κάνουν το εμβόλιο, παρά το ότι έχουν τη δυνατότητα», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό.

Την ίδια ώρα, πάντως, «σε κάποια νοσοκομεία ακόμα και το 30% των υγειονομικών αρνείται τον εμβολιασμό».

«Ακόμα κι αν είχαμε κλίνες, δεν θα είχαμε προσωπικό ΜΕΘ»

Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, κ. Ματθαιόπουλος, είπε πως οι διακομιδές ανά 24ωρο έχουν φτάσει στις 180- 200 από τις 100-120 που ήταν μέχρι τώρα.

«Η κατάσταση είναι ακόμα είναι διαχειρίσιμη, αλλά οριακή», είπε σχετικά, με τον Θ. Βασιλακόπουλο να διευκρινίζει ότι «ακόμα κι αν είχαμε κλίνες, δεν θα είχαμε προσωπικό ΜΕΘ».

Πάντως δήλωσε βέβαιος, ότι «τον Μάιο θα μιλάμε για μια άλλη χώρα».