Στις δηλώσεις που είχε κάνει πρόσφατα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής σχετικά με την αλλαγή κειμένου σε διάταξη για τη μετατροπή της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.

«Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κοντονής κατήγγειλε πως υπήρξε σκοπιμότητα από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ώστε να αλλάξει δολίως η διάταξη και να μετατραπεί η δωροδοκία, από κακούργημα που ήταν, σε πλημμέλημα ώστε κάποιες υποθέσεις να μπουν στο αρχείο προεκλογικά.

Δηλώνει μάλιστα ότι «έχω υπόψιν μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η δικαιοσύνη είμαι έτοιμος να καταθέσω». Σε ποιες υποθέσεις αναφέρετε ο κ. Κοντονής; Ποιοι ωφελήθηκαν από αυτές τις φωτογραφικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;» αναφέρει ο κ. Γαϊτάνης για να προσθέσει.

«Τι απαντά ο κ. Τσίπρας στις βαρύτατες καταγγελίες του υπουργού της κυβέρνησής του; Ούτε σε αυτή την περίπτωση μπορεί να σιωπά. Τα όσα αποκαλύπτει ο κ. Κοντονής είναι πολύ σοβαρά και οφείλονται απαντήσεις».

Οι επίμαχες δηλώσεις Κοντονή

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοντονής είχε δηλώσει (Action 24) για το θέμα.

«Μίλησα και πλήρωσα για τις αλήθειες που είπα. Ψηφίστηκαν 1000 άρθρα σε μια συνεδρίαση. Και άλλαξε δολίως διάταξη κειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα. Υπήρξε σκοπιμότητα, το λέω ευθέως έτσι ώστε κάποιες δίκες να οδηγηθούν στο αρχείο προεκλογικά. Έχω υπόψιν μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η δικαιοσύνη είμαι έτοιμος να καταθέσω. Εάν κληθώ θα τα πω αυτά τα οποία γνωρίζω, θα τα καταθέσω», είχε πει ο κ. Κοντονής.

«Είχα πει ότι δεν θέλω να συνδέσω το όνομά μου με αυτή την νομοθετική ρύθμιση και πίστευα πως είναι αδιανόητο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε να κάνει κάθαρση να φέρνει αυτή την νομοθετική ρύθμιση με αποτέλεσμα πολλές υποθέσεις να τεθούν στο αρχείο. Υπήρξαν δίκες κατά την προεκλογική περίοδο που ήταν να γίνουν και ετέθησαν στο αρχείο. Γι’ αυτό και είχα ζητήσει ο κώδικας να εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο ή από τον Ιανουάριο ώστε να δοθεί ο χρόνος στην όποια κυβέρνηση να πράξει τις αναγκαίες διορθώσεις και να έχει και το βάρος αυτών των επιλογών», πρόσθεσε ο ίδιος.