Μετά τη χθεσινή δικαστική απόφαση για μη αναβολή της ποινής του πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα, θα συζητηθεί σήμερα το αίτημα για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Χθες ο αρχιδολοφόνος της 17N με δήλωσή του ανέφερε ότι «συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι να ακυρωθεί η παράνομη μεταγωγή μου στον Δομοκό και να με μεταφέρουν στον Κορυδαλλό, όπως προβλέπει ο νόμος τους, που τον ψήφισαν ειδικά για μένα. Πολιτική είναι η απόφαση της μεταγωγής μου στον Δομοκό, πολιτικά να το λύσουν».

Επιδεινώνεται η υγεία του – Απέρριψε το δικαστηριο το αίτημα διακοπής

Η κατάστασή του έχει χειροτερεύσει, όπως παραδέχτηκε και γιατρός της ΜΕΘ που κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο της Λαμίας.

Το δικαστήριο πάντως απέρριψε το αίτημα διακοπής εκτέλεσης της ποινής, όπως ήταν αναμενόμενο.

Ειδικότερα, ομόφωνα απορρίφθηκε από το δικαστήριο το αίτημα του πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα για αναβολή εκτέλεσης της ποινής του.

Την απόρριψη του αιτήματός του είχε εισηγηθεί νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υγεία του, συνίσταται σε δική του επιλογή.

Πολιτική κόντρα για την «ατυχή» δήλωση Δρίτσα

Αποστάσεις πήρε χθες ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, σχετικά με τη δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17 Νοέμβρη».

«Έχουμε πάρει αποστάσεις από τον Κουφοντίνα και από κάθε Κουφοντίνα και τη δράση τους από την πρώτη στιγμή», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Βίτσας. Όπως εξήγησε, «αυτά τα ζητήματα έχουν λυθεί στην αριστερά από τον 19ο αιώνα, η τρομοκρατία είναι εχθρός της αριστεράς».

Χαρακτήρισε παράλληλα ατυχή τη δήλωση του συντρόφου του Θοδωρή Δρίτσα, λέγοντας ότι «πατήσαμε πάνω σε μια ατυχής δήλωση του, αντί να συζητάμε τα νέα μέτρα της πανδημίας και τον νόμο που ωφελεί τους μεγαλοεργολάβους συζητάμε τι λέει ο Θοδωρής».

Μπακογιάννη κατά Δρίτσα

Καταπέλτης ήταν εν τω μεταξύ, η Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή τις δηλώσεις του Θοδωρή Δρίτσα για τον καταδικασμένο για 11 δολοφονίες της τρομοκρατικη΄ς οργάνωσης 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να σπάσει τη σιωπή του και να κόψει σχέσεις με στελέχη του που δίνουν ιδεολογική και πολιτική κάλυψη στην τρομοκρατία, διευκρινίζοντας πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο δημοκρατικό τόξο.

Όπως υπογράμμισε η βουλευτής της ΝΔ, η βία δεν έχει καμία θέση στη σύγχρονη δημοκρατία άκρα αριστερά ή άκρα δεξιά. «Το ίδιο πόνεσε κι η μάνα του Φύσσα το ίδιο πόνεσε κι η μάνα του Αξαρλιάν», είπε χαρακτηριστικά.

“Την ώρα που ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει την πανδημία και αγωνιά για το οικονομικό του αύριο, τις τελευταίες 20 μέρες ο δημόσιος διάλογος επικεντρώνεται στο θέμα Κουφοντίνα. Είχα αποφασίσει να μην παρέμβω, αρνήθηκα και για λόγους αυτοπροστασίας, είναι πολύ δύσκολος αυτός ο διάλογος, και δεν ήθελα με κανένα τρόπο να παρέμβω για να μη δοθούν λανθασμένα μηνύματα, αλλά αποφάσισα να παρέμβω γιατί ο κ. Δρίτσας κατάφερε σε συνέντευξη 20 λεπτών να συμπυκνώσει όλα τα μηνύματα την πολιτική ανοχής προς την τρομοκρατία. Δηλαδή κατάφερε να πει όλα αυτά που κράτησαν ζωντανή την τρομοκρατία στην Ελλάδα” σημείωσε.

“Χρωμάτισε όπως και οι τρομοκράτες τα θύματα τους, ‘ήταν δεξιοί, βέβαια ο Μπακογιάννης δεν ήταν δεξιός’… Δηλαδή τι θέλει να πει ο κ. Δρίτσας ότι οι άλλοι που ήταν δεξιοί μπορούσαν να πεθάνουν; Ο Αξαρλιάν 20 ετών, τι ήταν; Έχει κανένα φάκελο κανείς για να ξέρει τα πολιτικά του πιστεύω; Όταν οι τρομοκράτες δολοφονούσαν τα θύματά τους, κολλάγανε ταμπέλα. Και συνεχίζεται αυτή η διαφοροποίηση σήμερα”.

“Λέει ο κ. Δρίτσας ότι δεν τρομοκρατήθηκε κανείς από τη 17Ν. ‘Τρομοκρατούσαν οι πολιτικές’. Τι σημαίνει ότι τις πολιτικές ασκούσε το κράτος; Άρα τρομοκρατία ασκούσε το κράτος. Τον Χρήστο Μάτη τον σκότωσαν επειδή φορούσε τη στολή του αστυνομικού και το εθνόσημο. Δηλαδή βλέπανε μπροστά τους το κράτος. Το ‘τρομοκρατούσαν οι πολιτικές’… Μα αυτό ακριβώς το επιχείρημα κράτησε ζωντανή την τρομοκρατία”.