Ποινική δίωξη για βιασμό ασκήθηκε σε γνωστό κι από την τηλεόραση ηθοποιό μετά την μήνυση του 38χρονου Δημήτρη Άνθη ότι βιάστηκε από αυτόν το 2006.

Η δίωξη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα μετά την καταγγελία του Δημήτρη Άνθη ότι βιάστηκε από τον ηθοποιό το 2006, όταν και οι δύο τους ήταν σε ηλικία 22 ετών.

Πλέον η δικογραφία διαβιβάζεται στον ανακριτή ο οποίος θα διενεργήσει την κυρία ανάκριση. Αναμένεται να κληθεί άμεσα ο κατηγορούμενος ηθοποιός, ο οποίος μάλιστα συνδέεται με τον Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς η πράξη παραγράφεται τον Μάιο του 2021 και μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν… τρέξει όλες οι αναγκαίες διαδικασίες.

Ο 38χρονος, σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει στη μήνυσή του, γνωρίστηκε με τον κατηγορούμενο ηθοποιό το 2006 και περιγράφει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τελέστηκε η καταγγελλόμενη αξιόποινη πράξη.

Ο ηθοποιός, που όπως έγινε γνωστό από τον δικηγόρο του απολύθηκε από την τηλεοπτική σειρά στην οποία συμμετείχε, αρνείται πάντως την κατηγορία κάνοντας λόγο για «ερωτική επαφή μεταξύ ενηλίκων με απόλυτη συναίνεση».

Η συγκλονιστική καταγγελία του Δημήτρη Άνθη

Όλα ξεκίνησαν με την καταγγελία του Νίκου Σ., όπου περιγράφει όσα βίωσε στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του Νίκου Σ., ο Λιγνάδης τον ανάγκασε να έρθει σε συνεύρεση με έναν μαθητή του.

Διαβάζοντας την καταγγελία αυτή, ο Δημήτρης Άνθης αναγνώρισε στο πρόσωπο του άλλου θύματος τον δικό του θύτη.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στη μήνυση του ο Δημήτρης Άνθης το αδίκημα διαπράχθηκε το 2006 και ο ηθοποιός που φοιτούσε τότε στην δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, του πρότεινε να πάνε σπίτι του, όπου χρησιμοποιώντας την μυϊκή του υπεροχή τον βίασε. 

«Δεν θυμάμαι πολλά, μόνο εικόνες. Θυμάμαι πως ήμασταν σπίτι του, ήταν βράδυ το μόνο φως που έμπαινε ήταν από τη λάμπα του δήμου. Θυμάμαι ότι τον περίμενα να φύγουμε μαζί, ήμασταν σε μια γιορτή στο μαγαζί και φύγαμε μαζί από το μαγαζί, με τη συναίνεσή μου πήγαμε σπίτι του, ήμασταν απλά δύο φίλοι» είπε σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Άνθης και συνέχισε:

«Φαντάστηκα ότι όταν μπουν δυο άνθρωποι σε ένα σπίτι θα ανάψουν τα φώτα. Με το που έκλεισε η πόρτα μεταμορφώθηκε σε ένα τελείως διαφορετικό άνθρωπο από αυτόν που γνώριζα μέχρι τότε. Σάστισα. Τρόμαξα. Νόμιζα ότι ίσως κάνει πλάκα και απλά θυμάμαι ότι βρέθηκα ακινητοποιημένος και κακοποιημένος. Με κακοποίησε σεξουαλικά. Βρήκα κοινά σημεία με την ιστορία του 19χρονου. Προσπάθησα να αντισταθώ όσο μπορούσα γιατί τότε ήμουνα και πιο μικροκαμωμένος και μυϊκά, αλλά δεν τα κατάφερα.

Καταρχάς είχα τρομάξει είχα παγώσει οπότε δεν έβρισκα δυνάμεις στο να μπορέσω να κάνω κάτι. Στάθηκα τυχερός γιατί χτύπησε το τηλέφωνό του και έτσι σηκώθηκε από το κρεβάτι για να απαντήσει.

Και γλίτωσα από τα χειρότερα. Γιατί στο τηλέφωνο αυτό που κατάλαβα είναι ότι θα συνέβαιναν κι άλλα χειρότερα αν έμενα εκεί. Γιατί άκουσα τι του είπε στο τηλέφωνο. Είναι όλα καταγεγραμμένα στη μήνυση που έχω κάνει με το δικηγόρο μου και δεν θέλω να πω κάτι και να προλάβει να γλιτώσει. Ηταν η πρώτη μου επαφή σεξουαλικά με άνθρωπο. Έκτοτε προσπάθησα για κάποιο διάστημα να το θάψω μέσα μου να το ξεπεράσω να ξαναρχίσω από την αρχή, αλλά ήταν πολύ δύσκολο, πάρα πολύ δύσκολο, γιατί φοβόμουνα φοβόμουνα και είναι και ο λόγος που είμαι 38 χρόνων και ούτε οικογένεια έχω κάνει ούτε παιδιά έχω κάνει. Γιατί δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω όλο αυτό ακόμα».