Σε μία περιοχή με αυξημένη σεισμικότητα, χτύπησε πριν λίγη ώρα ο Εγκέλαδος, ταρακουνώντας ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Αμέσως μετά τη δόνηση ο κόσμος σε Λάρισα και Τρίκαλα βγήκε έντρομος στους δρόμους ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχει ένας εγκλωβισμένος στο Μεσοχώρι Ελασσόνας.

Ο σεισμός μεγέθους 5,9 της κλίμακας Ρίχτερ (κάποια κέντρα δίνουν 6,2 Ρίχτερ), είχε ως επίκεντρο σύμφωνα με τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο που μίλησε στο in.gr 10 χιλιόμετρα δυτικά του Τυρνάβου. Πρόκειται για ένα σημείο όπου – σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο – υπάρχει ενεργό ρήγμα.

Ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας επίσης στο in.gr έκανε λόγο για έναν πολύ ισχυρό σεισμό που ενδεχομένως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. «Η περιοχή έχει μία αυξημένη σεισμικότητα. Παρακολουθούμε το φαινόμενο και δεν μπορούμε να πούμε ακόμη εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό» τόνισε.

Ανέφερε μάλιστα ότι δεν πρέπει να λειτουργήσουν σήμερα σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες.

Μπαράζ μετασεισμών

Λίγη ώρα μετά τα 5,9 Ρίχτερ, ακολούθησε τρεις σεισμικές δονήσεις, από 4,2 έως 4,9 Ρίχτερ, γεγονός που σύμφωνα με τους σεισμολόγους, δείχνει ότι το φαινόμενο βαίνει προς εκτόνωση.

Ο ισχυρός σεισμός που χτύπησε τη Θεσσαλία προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους οι οποίοι βγήκαν αμέσως στους δρόμους.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε πως  μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές .

«Η σεισμική δόνησε  δημιούργησε μία αναστάτωση , είμαστε σε συντονισμό για να δούμε εάν υπάρχουν προβλήματα» σημείωσε.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτας, δήλωσε στον ΣΚΑΙ 100.3 ότι έχει δώσει ήδη εντολή να ξεκινήσουν έρευνες για τυχόν ζημιές σε όλα τα δημόσια και δημοτικά κτίρια μετά τον σεισμό ων 6 ρίχτερ ο οποίος σημειώθηκε στις 12:16 το πρωί, στην Ελασσόνα.

Όπως τόνισε, επικράτησε μεγάλη αναστάτωση ωστόσο η πρώτη εικόνα δείχνει ότι η περιοχή δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς τα περισσότερα κτίρια εκεί είναι καινούρια.

Ο σεισμός σημειώθηκε μεταξύ Ελασσόνας και Λάρισας και συγκεκριμένα 21 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της πρώτης.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Χαμός στους δρόμους της Λάρισας – Βγήκαν όλοι έξω

Οι κάτοικοι της Λάρισας πετάχτηκαν ανάστατοι στους δρόμους και την κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στους δρόμους βγήκαν και οι κάτοικοι των Τρικάλων.

Με ανάρτησή του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας αναφέρει ότι ο σεισμός που σημειώθηκε στις 12.16 ήταν μεγέθους 6 Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος 7,8 χιλιομέτρων.