Στα όριά του με το μέτρο του ολικού lockdown και της καραντίνας δηλώνει το 43% των ερωτηθέντων σε πανελλαδική έρευνα της Kάπα Research σχετικά με το τρίτο lockdown.

Δείτε ΕΔΩ όλη την έρευνα

Το 40% των ερωτηθέντων δηλώνει πολύ κουρασμένο εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, ενώ τα κυρίαρχα αρνητικά συναισθήματα είναι η πλήξη και ανασφάλεια/αβεβαιότητα για το μέλλον.

Η οικονομία ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος

Σε ό,τι αφορά τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας σήμερα, πρώτο αναδεικνύεται η οικονομία και ακολουθούν η πανδημία και τα εθνικά θέματα (Τουρκία).

Για τη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση, το 23% έχει «θετική γνώμη» και άλλο ένα 23% «μάλλον θετική». «Μάλλον αρνητικά» και «αρνητικά» κρίνεται η κυβέρνηση από το 13% και το 39% αντιστοίχως.

Το 34% δηλώνει ότι εμπιστεύεται πολύ τον Σωτήρη Τσιόδρα και «αρκετά» το 22%. «Λίγο» και «καθόλου» δηλώνει το 18% και 25% αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην κρίση του κορωνοϊού, το 15% την κρίνει θετικά, άλλο ένα 15% μάλλον θετικά, ενώ το 23% μάλλον αρνητικά και το 43% αρνητικά.

Εξι στους 10 θα εμβολιαστούν

Σε ό,τι αφορά το θέμα του εμβολίου, το 46% αναφέρει ότι σίγουρα θα εμβολιαστεί και το 14% ότι μάλλον θα εμβολιαστεί.

Επιφυλακτικό εμφανίζεται το 13% των ερωτηθέντων λέγοντας ότι θα εμβολιαστεί αφού πρώτα βεβαιωθεί ότι δεν θα υπάρχουν παρενέργειες.

Αρνητικό είναι το 21%, ενώ το 5% δηλώνει ότι έχει ήδη εμβολιαστεί.