Για την υπόθεση Λιγνάδη και την αντιμετώπισή της από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν οι ηθοποιοί Κώστας Αρζόγλου και Γιάννης Στάνκογλου.

Εξοργισμένος δήλωσε ότι είναι ο κ. Αρζόγλου με τις δηλώσεις της υπουργού, τις οποίες χαρακτήρισε προσβλητικές. «Δεν ξέρει τη διαφορά μεταξύ υποκρισίας και υποκριτικής τέχνης;», αναρωτήθηκε.

Από την πλευρά του ο κ. Στάνκογλου, υποστήριξε πως πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και πως αν η Δικαιοσύνη κάνει αυτό που πρέπει, θα τεθούν νέες βάσεις και θεμέλια για το θέατρο.

Για τη στάση της υπουργού, υπογράμμισε πως θα έπρεπε να γνωρίζει, καθότι εκείνη ήταν που διόρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του εθνικού θεάτρου χωρίς διαγωνισμό και χωρίς κριτήρια. Η αντίδρασή της, πρόσθεσε, ήταν πολύ καθυστερημένη και δεν είναι τυχαίο πως έκανε δηλώσεις αφότου έγιναν γνωστά αδικήματα που δεν έχουν παραγραφεί.

Συμπληρώνοντας ο κ. Αρζόγλου, υποστήριξε πως η υπουργός δε θα έπρεπε να ειρωνεύεται.

Τέλος ο κ. Στάνκογλου μίλησε για τις παραγραφές των αδικημάτων τονίζοντας πως ένας βιασμός δεν μπορεί να παραγράφεται σε 15 χρόνια και πως εκεί πρέπει εστιαστεί η συζήτηση.