Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθεί την Κυριακή ο Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος συνελήφθη και κρατείται στη ΓΑΔΑ, αντιμέτωπος με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή. Στη συνέχεια, ο γνωστός σκηνοθέτης θα παρουσιαστεί ενώπιον της ανακρίτριας, η οποία συμφώνησε σήμερα στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης εναντίον του.

Μέσα σε πέντε ημέρες θα πρέπει να απολογηθεί και τότε θα αποφασιστεί αν θα κριθεί προφυλακιστέος ή όχι. Δεδομένου ότι η κατηγορία που αντιμετωπίζει για βιασμό κατά συρροή είναι κακούργημα, είναι πολύ πιθανό να αποφασιστεί η προφυλάκισή του.

Οι παράγοντες που θα κρίνουν την προφυλάκισή του

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, δύο είναι οι κρίσιμοι παράγοντες που, όπως γίνεται σε κάθε υπόθεση, θα ζυγίσουν οι εισαγγελικές αρχές ώστε να αποφασίσουν για την προφυλάκιση ή μη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου: Αφενός, αν είναι ύποπτος φυγής και αφετέρου αν είναι επικίνδυνος για άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ως προς το πρώτο, ο κ. Λιγνάδης φρόντισε να βελτιώσει τη θέση του, θέτοντας εαυτόν στη διάθεση των αρχών, πριν ακόμη μάλιστα εκδοθεί το ένταλμα σύλληψής του.

Διαβάστε επίσης:

Πάντως, ο ίδιος «αρνείται όλα όσα ακούγονται», όπως τόνισε ο δικηγόρος του, Νίκος Γεωργουλέας, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους έξω από τη ΓΑΔΑ. «Ο κ. Λιγνάδης είναι έντιμος, ειλικρινής και με οργανωμένη σκέψη. Ήρθε αμέσως στη ΓΑΔΑ, έχει πολύ καλή συνεργασία, προχωράμε με τη νόμιμη διαδικασία», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι πλέον αναμένεται να προσέλθει ενώπιον της ανακρίτριας.

«Θα προσαχθεί ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας, θα λάβουμε τη δικογραφία και θα μελετήσουμε τα αντίγραφα. Εξ όσων γνωρίζω είναι για βιασμό (η κατηγορία). Αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες. Περισσότερα θα πούμε τις επόμενες ημέρες» επισήμανε.

Δύο είναι οι βιασμοί για τους οποίους εκδόθηκε το ένταλμα σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο ένας με βάση χθεσινή μήνυση και ο δεύτερος μετά την παραγεγραμμένη μεν μήνυση του αποκαλούμενου Βασίλη, ο οποίος ωστόσο μίλησε και για άλλα περιστατικά που δεν έχουν παραγραφεί. Ένα από αυτά δεν έχει παραγραφεί.

Πόσα χρόνια φυλάκισης αντιμετωπίζει

Για τις ποινές τις οποίες αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Λιγνάδης, εφόσον κριθεί ένοχος για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται, μίλησε στο MEGA ο ποινικολόγος, Γιάννης Βλάχος.

Όπως είπε, ο βιασμός κατά συρροή είναι κακούργημα και η ποινή μπορεί να φτάσει μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη για κάθε πράξη. Παράλληλα, όπως είπε, στο πλαίσιο της κακουργηματικής πράξης κυμαίνεται από πέντε έως δέκα χρόνια φυλάκιση.

Παράλληλα, ο ίδιος είπε πως αυτή τη στιγμή στοιχειοθετούνται κι άλλα αδικήματα, τα οποία μπορεί να ανεβάσουν την τελική ποινή φυλάκισης, εφόσον πάντα κριθεί ένοχος από τη Δικαιοσύνη.