Σε εξέλιξη βρίσκεται κινητοποίηση στο Σύνταγμα υπέρ των αιτημάτων του καταδικασμένου τρομοκράτη για 11 δολοφονίες της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται στη σκιά της έντασης που επικράτησε το βράδυ της Παρασκευής σε διαμαρτυρία στην Πανεπιστημίου.

Ο  δολοφόνος της 17 Νοέμβρη Κουφοντίνας συνεχίζει την απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου απαιτώντας να μεταχθεί από τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σε σχετικό κάλεσμα για την σημερινή κινητοποίηση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Μετά από 40 μέρες απεργίας πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπήκε στην εντατική. Διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματα τα οποία η κυβέρνηση αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε. Η εγκληματική κυβέρνηση τού το αρνείται με απόλυτη εκδικητική μανία, αποδεικνύοντας ότι θέλει τον θάνατό του. Αυτή η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας για πρώτη φορά στην ιστορία μετά την εποχή Θάτσερ. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές εγγυήσεις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας».