Η Τουρκία έχει εμβολιάσει πάνω από 5 εκατ. ανθρώπους με την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19 που ανέπτυξε η κινεζική Sinovac Biotech στο πλαίσιο της εκστρατείας ανοσοποίησης που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Η Άγκυρα ξεκίνησε τους εμβολιασμούς στις 14 Ιανουαρίου, αρχίζοντας από το υγειονομικό προσωπικό και τους ηλικιωμένους. Έως σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα), πάνω από 5,2 εκατ. άνθρωποι είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, σύμφωνα με τα στοιχεία. Περίπου 900.000 από αυτούς, μεταξύ των οποίων και υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, είχαν λάβει και τη δεύτερη δόση.

Η Τουρκία σχεδιάζει να εμβολιάσει τους δασκάλους αργότερα αυτό τον μήνα ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων σε όλη τη χώρα την 1η Μαρτίου. Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες ότι οι επαρχίες της Τουρκίας θα αρχίσουν μία προς μία να επιστρέφουν στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής τον Μάρτιο.

Η Τουρκία έχει καταγράψει πάνω από 2,6 εκατ. κρούσματα και περίπου 27.000 θανάτους λόγω της COVID-19 από τον Μάρτιο. Παρά τους ταχείς ρυθμούς της εμβολιαστικής εκστρατείας, τα ημερήσια κρούσματα κυμαίνονται μεταξύ 6.000 και 8.000, προκαλώντας ανησυχία.