Το χάσμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό επισήμανε ξανά ο Λάζλο Μπόλονι.

Ο ρουμάνος προπονητής παραχώρησε συνέντευξη στη ρουμανική εκπομπή Fotbal Talk, μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού με 2-1.

Μεταξύ άλλων, τόνισε το πόσο σημαντικό θεωρεί να φθάσει τον Παναθηναϊκό «εκεί όπου του επιβάλλει η ιστορία του», ενώ παράλληλα μίλησε για το πόσο σημαντική ήταν η επικράτηση εναντίων των Ερυθρολεύκων.

«Δυστυχώς, ήταν ένα ντέρμπι χωρίς θεατές, αλλά είχε την ένταση που έχει κάθε ντέρμπι. Είναι ο πιο μεγάλος αντίπαλος στην Ελλάδα, μια ομάδα που βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στο Champions League και έχει δημιουργήσει μια σταθερή βάση. Ο Παναθηναϊκός πέρασε μια εξαιρετικά σοβαρή κρίση και σταδιακά σήκωσε κεφάλι. Ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό ντέρμπι».

Ο ρουμάνος τεχνικός δήλωσε ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται δουλειά σε πολλά κομμάτια του, που ξεφεύγουν από τα αγωνιστικά:

«Στόχος μας θα ήταν ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει εκεί όπου τον υποχρεώνει η ιστορία του. Αν μπορούσα να βοηθήσω, θα ήμουν χαρούμενος και περήφανος. Είναι μια πολύ μεγάλη και πολύ δύσκολη δουλειά, επειδή η ομάδα πρέπει να προχωρήσει, να αλλάξει, σε πολλούς τομείς.

Όχι μόνο ο κεντρικός αμυντικός ή ποιος είναι η στο δεξιό άκρο… Δεν είναι μόνο αυτά τα σημαντικά ζητήματα. Υπάρχουν πολλά προβλήματα, και προσπαθούμε να φθάσουμε εκεί όπου πρέπει να πάμε».