Τράνταξε την Αττική και τη Βοιωτία ο σεισμός που σημειώθηκε λίγο μετά τις 05.00 σήμερα Πέμπτη κοντά στη Θήβα.

Τράνταξε τα κτίρια

Παρότι η δόνηση ήταν ασθενής, συνοδευόταν από έντονο βουητό, και τράνταξε στιγμιαία το έδαφος και τα κτίρια, πανικοβάλλοντας τουλάχιστον όσους τη στιγμή της εκδήλωσής της ήταν ξύπνιοι.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές όπως Ελευσίνα, Μαγούλα και Μάνδρα αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές στο Λεκανοπέδιο.

Η ανακοίνωση

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,7 Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 05.04 και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 22 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Θήβας.

Εικόνα gein.noa.gr

Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 13,9 χιλιόμετρα.

«Μας ξύπνησε»

«Μας ξύπνησε. Είναι ένας σεισμός της τάξεως των 4 βαθμών. Έγινε 20 χλμ. νοτιοδυτικά της Θήβας, βορειοδυτικά της Πάρνηθας. Θεωρώ ότι δε συνδέεται άμεσα με μεγάλο σεισμό. Αλλά παρακολουθούμε το φαινόμενο, χωρίς να μας ανησυχεί. Είναι νωρίς να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός», είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

Και άλλες δονήσεις

Του σεισμού των 3,7 Ρίχτερ προηγήθηκε σεισμική δόνηση 1,7 Ρίχτερ από την ίδια περιοχή και ακολούθησαν σεισμοί 2,4 και 1,6 Ρίχτερ.

Δεν έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί ζημιές.

Χουλιάρας: Στο ρήγμα Φυλής – Πάρνηθας

3 μικρού μεγέθους επιφανειακές σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν στις 5, 5:04 και 5:10 το πρωί με αντίστοιχα προκαταρκτικά…

Δημοσιεύτηκε από Gerasimos Chouliaras στις Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021

Με παρελθόν…

Πριν περίπου δύο μήνες, και συγκεκριμένα το μεσημέρι της 2ας Δεκεμβρίου 2020, σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ είχε σημειωθεί πάλι με επίκεντρο στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, η οποία έγινε έντονα αισθητή και στην Αττική.

Το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 13 χιλιομέτρων ανατολικά της Θήβας και το εστιακό βάθος της υπολογίστηκε στα 5 χιλιόμετρα.