Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει ταχθεί πολλές φορές, με έντονα επικριτικό ύφος, κατά του διαδικτύου. Όμως, αυτή τη φορά… προδόθηκε με τον χειρότερο τρόπο.

Ο τούρκος πρόεδρος μίλησε σε τελετή για τα 1.000 χρόνια από τη γέννηση του λαϊκού ποιητή Yunus Emre. Μέρος της ομιλίας του πάντως, όπως αποδεικνύεται, ήταν κλεμμένο από τον πρώην πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος έβγαλε πανομοιότυπο λόγο το 2017.

Έτσι, αρκετοί ήταν οι χρήστες του Twitter που τον έβγαλαν στη «σέντρα».

Της… αντιγραφής

Ο χρήστης «444syyh1» διαπίστωσε ότι μεγάλο μέρος των ομιλιών του Ερντογάν και του Γιλντιρίμ ήταν πανομοιότυπο και δημοσίευσε ένα βίντεο σε δύο οθόνες που δείχνει και τους δύο να λένε ακριβώς τα ίδια. «Copy – paste lider» γράφει ο χρήστης, εννοώντας ότι οι ηγέτες αντιγράφουν ο ένας τον άλλον.

«Η γλώσσα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετατρέπεται σε κατάλληλη γραπτή γλώσσα, γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ των νέων μας» λένε και οι δύο ηγέτες.

«Οι άσκοπες συντομογραφίες, οι ξένες λέξεις, οι παράλογες εκφράσεις γίνονται συνηθισμένες μέρα με τη μέρα. Ο εθισμός της χρήσης ξένων λέξεων που βλέπουμε στις πινακίδες, την αλληλογραφία και τις συζητήσεις έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, που απειλούν το μέλλον μας» συνεχίζουν Ερντογάν και Γιλντιρίμ, με διαφορά 4 χρόνια ο ένας από τον άλλον.

«Φαίνεται πως όταν ο Ερντογάν κατηγορούσε τους νέους στην Τουρκία σήμερα το πρωί (Τρίτη) και πως οι γλωσσικές τους δεξιότητες ήταν τόσο τρομερές, διάβαζε ακριβώς τις ίδιες λέξεις με εκείνες του τότε πρωθυπουργού Γιλντιρίμ, το 2017. Λέξη προς λέξη» σχολίασε ένας άλλος χρήστης.