Να αποφεύγουν τις μετακινήσεις πλην των απολύτως απαραίτητων, ειδικά σε περιπτώσεις που κρίνονται ιδιαιτέρως επικίνδυνες εξαιτίας της ολισθηρότητας των δρόμων, συστήνει προς τους πολίτες η Περιφέρεια Αττικής. Την ίδια στιγμή, ο μηχανισμός της Περιφέρειας βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση, όπως συνέβη και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και τη διευκόλυνση των πολιτών. «Απόλυτη προτεραιότητα μας η ασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει στο σύνολο 100 μηχανήματα, χωματουρικά, φορτωτές, γκρέιντερ που επιχειρούν όπου παρατηρούνται προβλήματα αλλά και αλατιέρες που έχουν ρίξει χιλιάδες τόνους αλάτι στους δρόμους που συνεχίζεται η χιονόπτωση. Να σημειωθεί πως η Περιφέρεια έχει διαθέσει πάνω από 5.000 τόνους αλατιού στους Δήμους της Αττικής για την διαχείριση της κακοκαιρίας, ενώ σήμερα έριξε άλλους 5.000 τόνους στους δρόμους της Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Αντιπεριφερειάρχες, ενώ έχει καλέσει όλες τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των Δήμων να είναι συνεχώς σε πλήρη επιφυλακή και να συνεχίσουν να συνδράμουν τις προσπάθειες που γίνονται για τη διάνοιξη των δρόμων σε όλες τις περιοχές της Αττικής. 

Σε μήνυμά του επισημαίνει τα εξής: «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη καθώς η σφοδρή κακοκαιρία βρίσκεται σε έξαρση. Με αυτό το δεδομένο απευθύνω έκκληση προς όλους τους πολίτες να αποφύγουν κάθε μετακίνηση καθώς όλοι σχεδόν οι δρόμοι της Αττικής αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ολισθηρότητας, εξαιτίας της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης. Όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας συνεχίζει και δίνει μάχη προκειμένου να κρατηθούν οι δρόμου αρμοδιότητας μας ανοικτοί και συνεχίζουν να ρίχνουν χιλιάδες τόνους αλάτι σε όλη την Αττική. Είμαστε δίπλα στους πολίτες και θα παρεμβαίνουμε άμεσα όπου απαιτείται προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι όλοι θα είναι ασφαλείς, που είναι και η απόλυτη προτεραιότητά μας». 

Να σημειωθεί ότι σήμερα Τρίτη, με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, δεν θα πραγματοποιηθούν οι θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις υποψήφιων οδηγών.