Δεν παύει να συγκλονίζει η τραγική ιστορία του εννιάχρονου κοριτσιού από το Βελεστίνο, που χάθηκε τόσο νωρίς και τόσο άδικα εξαιτίας αλλεργικού σοκ που έπαθε στις 15 Ιανουαρίου από γλυκό που της έδωσαν σε κέρασμα στην τάξη της.

Οι γονείς της Πόπη και Στέργιος δε μπορούν να πιστέψουν πως έχασαν το αγγελούδι τους…

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας θα παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Βελεστίνου, όπου οι γονείς και οι υπόλοιποι συγγενείς της θα της πουν το τελευταίο αντίο.

Η άτυχη μαθήτρια έφυγε χθες από τη ζωή στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου σε αποχαιρετιστήριο μήνυμά του τονίζει: «Πληροφορηθήκαμε το άγγελμα της άδικης φυγής σου. Με στόματα βουβά αναρωτιόμαστε τι θα μπορούσαμε να πούμε για τον πρόωρο χαμό σου. Τι λόγια άραγε θα μπορούσαν να παρηγορήσουν τους γονείς και τους αγαπημένους σου; Η απώλεια σου γεμίζει θλίψη και πόνο όλους μας. Η τόσο σύντομη πορεία σου στη ζωή θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των συμμαθητών και των δασκάλων σου. Καλό ταξίδι Θωμαΐτσα μας».

Το χρονικό της τραγωδίας

Η τραγική ιστορία άρχισε στις 15 Ιανουαρίου στο 2ο δημοτικό σχολείο Βελεστίνου. Η μικρή έφαγε ένα γλυκό που πυροδότησε αλλεργικό ξέσπασμα. Ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας του Βελεστίνου και στη συνέχεια στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου που οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν και να τη σταθεροποιήσουν για να μπορέσει να διακομιστεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, αφού πρώτα υπέστη 4 φορές καρδιακή ανακοπή!

Η μικρούλα διακομίστηκε στη συνέχεια Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης όπου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η τελευταία ανάρτηση του πατέρα

Πριν από 3 μέρες, ο πατέρας της μικρής, με ανάρτησή του στο facebook προσπαθούσε να δείξει την κρισιμότητα της κατάστασης: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όσους μας στηρίζουν. Με κάθε σεβασμό και εκτίμηση σε εκείνους που μας αγκάλιασαν, θέλω να γνωρίζουν πως δεν είμαι σε θέση να απαντώ σε μηνύματα. Είναι δύσκολες πολύ οι ώρες. Η Θωμαϊτσα μου, (μας για πολλούς), δίνει μια άνιση μάχη.

Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα. Όποιος μπορεί και θέλει, ας συνεχίσει με τον τρόπο του να προσεύχεται για την μικρούλα μου. Σίγουρα οι φίλοι, παλιοί και νέοι που έκανα είναι μες την καρδιά μου. Ευχαριστώ και συγνώμη, αν αδίκησα κάποιον» έγραφε ο πατέρας της 9χρονης. Δυστυχώς οι προσπάθειες των γιατρών δεν στάθηκαν ικανές να σώσουν το παιδί του.