Με τρολάρισμα προς τους ψεκασμένους που διακινούν θεωρίες συνωμοσίας με πρωταγωνιστή τον πατέρα της συνόδευσε την είδηση ότι εμβολιάστηκε κατά του κοροναϊού η κόρη του Μπιλ Γκέιτς.

Με ανάρτησή της στο Instagram, η 24χρονη Τζένιφερ Γκέιτς, δευτεροετής φοιτήτρια Ιατρικής στη σχολή Icahn School of Medicine του Mount Sinai, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της που της δόθηκε η δυνατότητα να κάνει το εμβόλιο, ευχαριστώντας θερμά τους επιστήμονες και το ιατρικό προσωπικό που μάχονται στην πρώτη γραμμή κατά του κοροναϊού.

Το καλύτερο όμως το φύλαγε για το τέλος, κάνοντας έμμεση αναφορά σε όσους πιστεύουν εξωφρενικές θεωρίες για το εμβόλιο, όπως π.χ. ότι περιέχει κάποιου είδους «τσιπάκι» που έχει φτιάξει ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft για να… μπαίνει στο μυαλό τους και να παρακολουθεί τις κινήσεις τους.

«Έχει περάσει περισσότερος από ένας χρόνος από τότε που εμφανίστηκε ο SarsCOV2 και πλέον έχουμε περισσότερες λύσεις, συμπεριλαμβανομένων εμβολίων, που συμβάλλουν στην προστασία ατόμων και κοινοτήτων. Είχα το προνόμιο να λάβω την πρώτη δόση mRNA, για να διδάξω τα κύτταρά μου να δημιουργούν μια προστατευτική, ανοσοποιητική αντίδραση απέναντι στον ιό. Ως φοιτήτρια της ιατρικής και επίδοξη γιατρός, είμαι ευγνώμων για αυτήν την επιλογή που θα μου παρέχει προστασία και ασφάλεια για τη μελλοντική μου πρακτική. Ενθαρρύνω τους πάντες να ενημερωθούν και να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνουν το εμβόλιο μαζί με τις οικογένειές τους, όταν τους δοθεί η επιλογή. Όσο περισσότεροι άνθρωποι εμβολιαστούν, τόσο πιο ασφαλείς θα είναι οι κοινότητές μας για όλους» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της η νεαρή Τζένιφερ.

Η ανάρτηση της 24χρονης περιλαμβάνει και δύο υστερόγραφα, με την Τζένιφερ να επισημαίνει στο πρώτο ότι θα εξακολουθήσει να φορά τη μάσκα της (ή ακόμα και δύο) παρότι εμβολιάστηκε, και στο δεύτερο να «ενημερώνει» ότι δυστυχώς το εμβόλιο ΔΕΝ εμφύτευσε τον ιδιοφυή πατέρα της στο μυαλό της. «Μακάρι το mRNA να είχε αυτή τη δύναμη…» συμπληρώνει με νόημα η Τζένιφερ Γκέιτς.