Όργιο φημών έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες πως γνωστός σκηνοθέτης – ηθοποιός έχει ήδη διαφύγει στο εξωτερικό, αν και ο ίδιος μέσω του δικηγόρου του έχει διαψεύσει κατηγορηματικά όσα του προσάπτονται.

Το κινητό του είναι κλειστό μετά τα σόσιαλ μίντια και ο ίδιος έχει κυριολεκτικά εξαφανιστεί από προσώπου γης. Πληροφορίες θέλουν να έχει μιλήσει μόνο μια φορά με επιστήθιο φίλο του και να κρατά επαφές με παλιά και καλή του φίλη που τον έχει προστατεύσει και στο παρελθόν.

Το σπίτι του είναι βυθισμένο στο σκοτάδι και το σενάριο της φυγής του στο εξωτερικό είναι πιθανό. Χθες το βράδυ στην Αθήνα εμφανίστηκαν αφίσες που είναι τρομακτικές και μοιάζουν με αναγγελία λιντσαρίσματός του. Οι πρακτικές αυτές, ότι και αν έχει συμβεί, θυμίζουν Μεσαίωνα σε μια περίοδο που έρχονται στο φως στοιχεία που θα βοηθήσουν όχι στο να γίνει μόνο δίκη προσώπων αλλά και να δημιουργήσει ένα πρωτόκολλο μη κακοποίησης κάθε μορφής στους χώρους εργασίας.

Στο μεταξύ, ο νομικός εκπρόσωπος του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη μιλώντας στο protothema.gr επισημαίνει ότι ο παραιτηθείς καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, όχι μόνο δεν έχει ταξιδέψει εκτός Ελλάδος, αλλά δεν έχει απομακρυνθεί ούτε από τα όρια του δήμου Αθηναίων και βρίσκεται στο σπίτι του.

Σοκάρουν οι  μαρτυρίες για τον ηθοποιό και το κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων

Οι νέες αποκαλύψεις που έφερε στο φως το MEGA, σχετικά με γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη που καταγγέλλεται αυτή την περίοδο και φέρεται να είχε εμπλακεί στο παρελθόν και σε κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων ήταν συγκλονιστικές.

Η εν λόγω καταγγελία δόθηκε τηλεφωνικώς στο επιχειρησιακό κέντρο της αστυνομίας και αφορούσε παρουσία ανηλίκων σε οροφοδιαμέρισμα κοντά στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Μάλιστα, υπήρχαν αναφορές για φωνές παιδιών, ενώ περιγραφόταν πως οι ανήλικοι προέρχονταν κυρίως από βαλκανικές χώρες.

Τι έδειξε η έρευνα

Από έρευνα που διεξήχθη από τρεις αστυνομικούς κρίσιμης υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ που έθεσαν υπό παρακολούθηση την εν λόγω πολυκατοικία, προέκυψε πως δεν είδαν καμία ύποπτη κίνηση με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί η έρευνα.

Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που ζουν στην ίδια γειτονιά, στο ίδιο σημείο, με τον γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη που είχε γίνει στόχος τον Μάη του 2012 της πρόσκαιρης έρευνας της ΕΛ.ΑΣ είναι σοκαριστικές.

Την τελευταία δεκαετία, η παρουσία ανήλικων αγοριών κυρίως από το Πακιστάν, το Ιράκ και ορισμένα από τα Βαλκάνια στο διαμέρισμα του σκηνοθέτη ήταν συνεχής.

Όπως σημειώνουν οι γείτονες, ο σκηνοθέτης έφερνε τα ανήλικα με τη μηχανή του ή αυτά επισκέπτονταν μόνα τους το σπίτι χτυπώντας το κουδούνι.

Όταν τα ρωτούσαν πού πάνε, η απάντησή τους ήταν το όνομα του καλλιτέχνη και τον όροφο που μένει και πήγαιναν αμέσως στο διαμέρισμά του.

Όταν ο ίδιος ρωτήθηκε από ανθρώπους της περιοχής και, εφιστώντας την προσοχή του ώστε να μην συμβεί κάτι παρόμοιο με τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, η απάντησή του ήταν πως δεν συμβαίνει κάτι κι ότι όσοι έρχονται είναι μαθητές του στη σχολή.

Για την παρουσία των ανήλικων αλλοδαπών, ανέφερε ότι συμμετέχει σε εθελοντικό πρόγραμμα για μαθήματα θεάτρου σε ανήλικους από ξένες χώρες.

Επιπλέον, το 2015 άγνωστος επισκέπτης είχε κλειδώσει τον καλλιτέχνη στο μπαλκόνι του σπιτιού του, τον είχε κλέψει και εκείνος χρειάστηκε την βοήθεια των γειτόνων του.