Νέα δεδομένα φέρνει το lockdown που ξεκινά από τις έξι το πρωί της Πέμπτης στη λειτουργία των εκκλησιών και των θρησκευτικών τελετών.

Σχετικά με τους χώρους λατρείας, η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, γίνεται από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

Σε θρησκευτικές τελετές όπως γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα, επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού και έως εννέα (9) ατόμων.

Τα μέτρα που θα ισχύουν για την Αττική

Από αύριο στις 6 το πρωί και μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου για την Περιφέρεια Αττικής η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο στους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους.

Εξακολουθεί να ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση θα είναι σε ισχύ από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, οι μετακινήσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται με τη χρήση SMS για τους 6 λόγους που όλοι γνωρίζουμε.