Σε υπόθεση για γερά νεύρα εξελίσσεται η ανακοίνωση των νέων έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κοροναϊού.

Με την τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής των ειδικών να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, καθώς είναι έντονες οι διαφωνίες των επιστημόνων προτού εισηγηθούν τα μέτρα στην κυβέρνηση, οι προγραμματισμένες ανακοινώσεις της κυβέρνησης από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, αναμένεται να καθυστερήσουν.

Σημειώνεται πως η τακτική ενημέρωση είναι προγραμματισμένη στις 18:00. Όμως λίγη ώρα προτού ξεκινήσει, δεν υπάρχει επίσημη απόφαση.

Τα τελευταία δεδομένα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση της επιτροπής έχει εξελιχθεί σε θρίλερ καθώς διατυπώνονται έντονες διαφωνίες για τους κλάδους και τις δραστηριότητες που θα πρέπει να κλείσουν, με αρκετούς στην επιτροπή να επιμένουν στην ανάγκη να ληφθεί απόφαση για καθολικό lockdown στην Αττική με κλείσιμο σχολείων και λουκέτο στο λιανεμπόριο, δηλαδή κλειστά καταστήματα χωρίς click inside ή click away.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει γίνει γνωστό, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έχει χτυπήσει «κόκκινο» στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων με αποτέλεσμα αυτή να εισηγηθεί καθολικό lockdown στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, δηλαδή την Πάτρα, την Χαλκίδα και τον Άγιο Νικόλαο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που εισηγήθηκαν οι ειδικοί για τις τρεις περιφέρειες είναι ολικό κλείσιμο καταστημάτων και σχολείων (όλων των βαθμίδων) και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 μέχρι τις 5:00 το πρωί.