Ασύλληπτη τραγωδία συνέβη στη Θήβα με ένα κορίτσι μόλις 16 ετών που έχασε τη μάχη με τον κοροναϊό στο νοσοκομείο λίγες ώρες αφότου διασωληνώθηκε.

Η μητέρα του παιδιού δίνει μάχη με τον ιό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού.

Δε γνωρίζει ότι χάθηκε το παιδί της. Ο πατέρας του κοριτσιού μίλησε στο Star λέγοντας ότι «εγώ τη μετέφερα γιατί ήταν γεμάτη με κοροναϊό» είπε.

Το χρονικό

Η 16χρονη είχε έντονη δύσπνοια, βήχα και πυρετό, ενώ το οξυγόνο της έπεφτε επικίνδυνα. Διασωληνώθηκε και οι γιατροί ετοιμάζονταν για διακομιδή σε νοσοκομείο της Αθήνας. Δυστυχώς λίγες ώρες πριν τη διακομιδή της, «έφυγε».

Το κορίτσι είχε διαγνωστεί με Covid την Παρασκευή. Ήταν σε καραντίνα στο σπίτι της μαζί με τους γονείς της που ήταν θετικοί και εκείνοι.

Τη Δευτέρα η μητέρα της, δεν αισθανόταν καλά και πήγε μαζί της στο νοσοκομείο. Οι γιατροί έκριναν πως η 46χρονη έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στον Ευαγγελισμό όπου και νοσηλεύεται στην ΜΕΘ δίνοντας μάχη για τη ζωή της καθώς πάσχει από διαβήτη.

Την ίδια μέρα εξέτασαν και πάλι το παιδί και είδαν «καλή κλινική» εικόνα.

Για την απώλεια της 16χρονης θηβαίας από τον κορωνοϊό μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Αναστασίου.

«Είναι μια μέρα που μας συγκλόνισε όλους. Τραγικό γεγονός ο θάνατος ενός παιδιού 16 ετών. Ανεξαρτήτως αιτίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της Θήβας.

Όπως ανέφερε ο κ. Βασιλείου, προσπάθησε να επικοινωνήσει με την οικογένεια, αλλά δεν κατέστη δυνατό. «Πρέπει να σεβαστούμε τον πόνο τους» τόνισε.

«Δεν μπορώ να πω ότι έφταιξε κάτι ή όχι. Προφανώς οι οδηγίες που δίνουν και έχουν οι γιατροί, όταν βλέπουν μια κλινική εικόνα με ήπια συμπώματα δεν νοσηλεύεται. Πόσο μάλλον ένα παιδί. Οι γιατροί αξιολογούν την κατάσταση του κάθε ασθενούς. Οι γιατροί πρέπει να απαντήσουν σε αυτό» υπογράμμισε σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρχουν ιατρικές ευθύνες. Αν υπάρχουν ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν, πρόσθεσε.

Σε κατάσταση σοκ ο αδελφός της

«Τη χτύπησε αφήστε δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πόνο τραβάμε αυτή τη στιγμή. Τη χτύπησε εκεί που δεν το περιμέναμε. Ανησυχούσαμε πιο πολύ μην έχουν κάποια κακή εξέλιξη για την μάνα μου που νοσηλεύεται, πάρα για την αδελφή μου. Για την αδελφή μου έλεγα είναι νέα, θα το αντέξει, έχει αντισώματα, θα μπορεί να το ξεπεράσει. Αλλά να χαθεί έτσι ξαφνικά; Δεν μπορώ να το πιστέψω» λέει ο αδερφός της.

«Στην αδελφή μου της είπε ένας παθολόγος ότι έχει κοροναϊό κι ένας παιδίατρος της είπε ότι είχε φαρυγγίτιδα. Και το αποτέλεσμα ήταν να της δώσει κάποια φάρμακα και τα έπαιρνε και δεν της έκαναν τίποτα, δηλαδή η κατάσταση χειροτέρευε δεν ήταν καλύτερη. Είχε υψηλούς πυρετούς».