«Είναι προφανής η πολιτική στόχευση και είναι προφανής η επιθυμία της ΝΔ να επαναφέρει τη δικαστική κρίση στην πολιτική ζωή της χώρας. Ευτυχώς, και για τη χώρα και για την κοινωνία ολόκληρη, δεν είμαστε όλοι το ίδιο», ανέφερε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, αναφερόμενος στις δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στη Βουλή για την υπόθεση της Folli Follie και τις καταγγελίες του κ. Καλογρίτσα.

«Η χώρα βιώνει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η πανδημία επισκέπτεται τη νότια Ελλάδα. Εμείς στη Β. Ελλάδα πληρώσαμε αυξημένες υποχρεώσεις και απώλειες. Επίσης σήμερα, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας εμφανίζεται επιτέλους, μετά από δύο μήνες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να μας μιλήσει για τα διπλά βιβλία, για τα “ορφανά” κρούσματα, για τις ανεπάρκειες και τις αστοχίες της κυβέρνησης που στοιχίζουν και στην οικονομία και στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές και κατά σύμπτωση εμφανίστηκαν στη Βουλή δικογραφίες οι οποίες ξαναβάζουν την πολιτική ζωή στο πρίσμα της ποινικής και δικαστικής αντιμετώπισης», ανέφερε ο κ. Ξανθόπουλος και προσέθεσε:

«Η μεν πρώτη δικογραφία που αφορά τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, έχει συνήγορο τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο. Αυτή η υπόθεση έχει κριθεί από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο και από τα ελληνικά πρωτοδικεία και είναι προφανής η πολιτική της στόχευση.

»Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη δικογραφία που έχει σχέση με την τροπολογία της Folli Follie, είναι μια τροπολογία η οποία υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα στην προηγούμενη Βουλή και μάλιστα επανήλθε εκ νέου και από τη ΝΔ. Είναι προφανής λοιπόν η στόχευση και είναι προφανής και η επιθυμία της ΝΔ να επαναφέρει τη δικαστική κρίση στην πολιτική ζωή της χώρας. Ευτυχώς, και για τη χώρα και για την κοινωνία ολόκληρη, δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Η Βουλή θα συζητήσει το θέμα, η κοινωνία θα μάθει και τότε πραγματικά, θέλω να ξέρω, οι υπεύθυνοι της ΝΔ τι θα απολογηθούν στους πολίτες».

Σε ερώτηση τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ αν κατατεθεί πρόταση συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής ή ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, ο κ. Ξανθόπουλος είπε:

«Είναι θέμα που θα το αποφασίσουμε συλλογικά. Δεν αφορά ούτε εμένα ούτε κανέναν μεμονωμένο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Θα υποβληθεί και θα κρίνουμε ποια στοιχεία υπάρχουν για να δούμε. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ακόμη δεν έχουμε λάβει γνώση της δικογραφίας. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε. Προς το παρόν μένουμε στην πολιτική διάσταση του θέματος και τα υπόλοιπα, από εκεί και μετά, στη Βουλή».

Πηγή ΑΜΠΕ