Μόλις το 44% των εργαζόμενων από τους 1.300 συνολικά έχουν εμβολιαστεί στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας Γιάννη Καρβέλη.

Ο ίδιος έκανε επίσης γνωστό ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου έχει εμβολιαστεί περίπου το 60%  των εργαζομένων, αναφέροντας ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

«Όσοι υγειονομικοί θέλουν να εμβολιαστούν θα εμβολιαστούν… Εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον θα γίνει παραγγελία για τον εμβολιασμό των εργαζομένων και ο εμβολιασμός θα γίνει άμεσα» διαβεβαίωσε ο κ. Καρβέλης.

«Οι υγειονομικοί είχαν την ευκαιρία να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα… Με αυτούς τους ανθρώπους αντιμετωπίσαμε το πρώτο και το δεύτερο κύμα. Όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον εμβολιάστηκαν» τόνισε, μιλώντας στον Σκάι, προσθέτοντας ότι οι εμβολιασμοί στο Άγιος Ανδρέας ξεκίνησαν από τις 4 Ιανουαρίου, κι αν είχαν γίνει εμβολιασμοί θα είχαν δημιουργηθεί αντισώματα.

«Οι διαδικασίες δεν έδωσαν δυνατότητα για έγκαιρο εμβολιασμό»

«O Άγιος Ανδρέας δεν διαφέρει σε τίποτα από τα υπόλοιπα νοσοκομεία, σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας μας τα ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων στον εμβολιασμό κυμαίνονται κοντά στο 50%» υποστήριξε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝΠ «Αγ. Ανδρέας»,  Κώστας Πετρόπουλος.

«Δεν υπάρχουν αρνητές εμβολιασμού,  ήταν οι διαδικασίες που δεν έδωσαν τη δυνατότητα για έγκαιρο εμβολιασμό. Ανοιξε πλατφόρμα, δήλωσαν 360 συνάδελφοι και μετά έκλεισε η πλατφόρμα» ανέφερε.

«Υπάρχει ενδιαφέρον, έχουν γραφτεί στη λίστα υγειονομικοί, αρνητές δεν υπάρχουν.  Σε αυτή τη φάση γίνεται εμβολιασμός μόνο για τη δεύτερη δόση» πρόσθεσε ο κ. Πετρόπουλος.

Απαντώντας ο κ. Καρβέλης διέψευσε ότι υπήρξε πλατφόρμα, αναφέροντας ότι υπήρξε απλώς κατάσταση που εγγράφονταν οι εργαζόμενοι για να κλειστούν τα ραντεβού και να γίνει η ανάλογη προμήθεια των εμβολίων. «Βεβαίως δεν ήταν μόνο για μια μέρα» επισήμανε ο διοικητής της 6 ΥΠΕ.