Με το ατού της  μη καταβολής Τελών Κυκλοφορίας, λόγω των μειωμένων εκπομπών CO2 προσφέρονται πολλά μοντέλα της Ford. Συγκεκριμένα, το δημοφιλές Fiesta,  είναι το πρώτο μοντέλο της γκάμας Ford το οποίο διατίθεται με μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας στις εκδόσεις με τους κινητήρες 1.1L 75PS, το νέο κινητήρα 1.0L EcoBoost με απόδοση 95PS και 125PS. Επίσης, μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας προσφέρει και η έκδοση 1.0L EcoBoost MHEV 155PS,.

Χωρίς τέλη κυκλοφορίας προσφέρεται και το Puma, στην έκδοση 1.5L Ecoblue 120PS ενώ, και το Focus απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής Τελών Κυκλοφορίας αρκεί οι υποψήφιοι αγοραστές να επιλέξουν τις εκδόσεις με τον αποδοτικό κινητήρα ντίζελ 1.5L 120 PS καθώς και τις βενζινοκίνητες που τροφοδοτούνται από τον κορυφαίο 1.0L EcoBoost MHEV στις εκδόσεις 125PS και 155PS.

Τέλος, το Kuga, το μεγάλο SUV και το πιο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της γκάμας Ford, διατίθεται στη χώρα μας με μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας στην κορυφαία από κάθε πλευρά έκδοση 2.5L PHEV, η οποία κινείται από την προηγμένη plug-in υβριδική μονάδα της Ford των 225 ίππων.