Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι εικόνες με το καψόνι της παιδαγωγού σε 4χρονη μαθήτρια στη Χαλκίδα, η νηπιαγωγός που δηλώνει μετανιωμένη συνεχίζει να διδάσκει μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα και οι γονείς των μαθητών εμφανίζονται έντονα προβληματισμένοι από τις σκηνές που είδαν και την έκταση που πήρε η υπόθεση.

Όλα άρχισαν το πρωί της περασμένης Τρίτης. Η νηπιαγωγός έβγαλε στο κρύο, χωρίς μπουφάν, μια 4χρονη μαθήτρια για παραδειγματισμό επειδή ήταν άτακτη. Τα δάκρυα της μικρής συντάραξαν την περιοχή, με μία μητέρα που περνούσε τυχαία από το σημείο να τραβάει το σχετικό βίντεο.

Οι πρώτες διηγήσεις των παιδιών που έζησαν το περιστατικό θεωρήθηκαν από τους γονείς τους τραβηγμένες. Πολύ γρήγορα, όμως, όλα αυτά έπαψαν να θεωρούνται αποκυήματα παιδικής φαντασίας.

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, η νηπιαγωγός υποστήριξε αρχικά ότι η 4χρονη είχε επιθετική συμπεριφορά και την τιμώρησε με αυτό τον τρόπο για να τη συνετίσει. Κάποιοι γονείς μάλιστα αποφάσισαν το πρωί να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι μέχρι να καταλαγιάσει ο θόρυβος και να ολοκληρωθεί η έρευνα για την παιδαγωγό.

Παλαιότερες καταγγελίες

Για τη συγκεκριμένη νηπιαγωγό είχαν γίνει καταγγελίες και παλιότερα, οι οποίες όμως ουδέποτε ερευνήθηκαν. «Είχε ένα δικό της τρόπο διαπαιδαγώγησης. Έκανε ψυχολογικό πόλεμο στα παιδιά. Τα έβγαζε στο διάλειμμα χωρίς μπουφάν για τιμωρία» λέει στην κάμερα του MEGA μητέρα μαθητή.

Αυτή τη φορά όμως το βίντεο με το κοριτσάκι να κλαίει σπαρακτικά έξω από την κλειστή πόρτα της τάξης της δεν άφηνε πολλά περιθώρια. Η νηπιαγωγός ζήτησε συγγνώμη και υποσχέθηκε ότι δεν θα το ξανακάνει. «Μάζευε όλα τα υπόλοιπα παιδιά και τα έπειθε ότι ευθύνεται το παιδί για την τιμωρία που θα βάλει σε όλους».

Με τον τρόπο αυτό, όπως ισχυρίζεται η ίδια μητέρα, «απομόνωνε το συγκεκριμένο παιδί. Όταν το έκανε αυτό, φώναζε τους γονείς του και τούς έλεγε ότι το παιδί τους δεν κάνει παρέα με τα υπόλοιπα παιδιά και ότι έχει κάποιο πρόβλημα».

Η πρώτη που ζήτησε εξηγήσεις από τη νηπιαγωγό ήταν η μητέρα που τράβηξε το επίμαχο βίντεο. Μπήκε στο νηπιαγωγείο και τότε η παιδαγωγός άνοιξε την πόρτα και έβαλε το κοριτσάκι στην αίθουσα. Τις επόμενες μέρες αναμένεται το πόρισμα από την ένορκη διοικητική εξέταση για την νηπιαγωγό. Μέχρι τότε, η ίδια θα παραμείνει στη θέση της και θα συνεχίσει να διδάσκει.