Για τον κομματικό μηχανισμό είναι ίσως η μεγαλύτερη οργανωτική προτεραιότητα. Για την κυβέρνηση αποτελεί ένα σημαντικό, κρυφό χαρτί για τη στιγμή της επόμενης κάλπης. Μπορεί το κεφάλαιο «ψήφος αποδήμων» να βρίσκεται πλέον εκτός του δημόσιου τερέν και η εκλογική… σκόνη να βρίσκει τακτικά άλλες ευκαιρίες στο πολιτικό πεδίο για να σηκωθεί, ωστόσο εντείνονται στο παρασκήνιο οι διεργασίες κυβέρνησης και κόμματος, οι εκτιμήσεις για την αχαρτογράφητη «δεξαμενή» των εκτός επικρατείας εκλογέων και, κυρίως, η προσπάθεια να κλείσει γρήγορα και η τελευταία εκκρεμότητα.

Ηταν στα μέσα του περασμένου φθινοπώρου όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκιαγραφούσε για τελευταία φορά την εικόνα από το μέλλον: τις επόμενες εκλογές με κάλπες ανά τον κόσμο. «Με τη διαφορά της ώρας, πρώτοι εσείς θα ψηφίσετε!» έλεγε τότε ο Πρωθυπουργός σε ομογενείς της Αυστραλίας.

Ωστόσο περισσότερο πολιτικό βάρος είχε η ειδική αναφορά του στις νεότερες γενιές, «όσους έφυγαν από την Ελλάδα την τελευταία δεκαετία και θα έχουν δικαίωμα ψήφου από τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους χωρίς να επιστρέψουν». Αυτή ανέδειξε εμμέσως το πού προσανατολίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό η διαδικτυακή πύλη «πιστοποίησης» των εκλογέων.

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ που κυκλοφορούν