Η Pfizer και η BioNTech δήλωσαν την Πέμπτη ότι το εμβόλιό τους είναι αποτελεσματικό έναντι μεταλλάξεων του κοροναϊού που έχουν εμφανιστεί στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική.
Σε δήλωση, οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι οι «μικρές διαφορές» που εντοπίστηκαν σε δοκιμές που συγκρίνουν τον αρχικό ιό και τις πρόσφατες μεταλλάξεις «είναι απίθανο να οδηγήσουν σε σημαντική μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου».
Ενώ τα ευρήματα έδειξαν ότι δεν υπάρχει ανάγκη για ένα νέο εμβόλιο για την αντιμετώπιση των νέων στελεχών, οι Pfizer και BioNTech δήλωσαν ότι θα ανταποκριθούν εάν υπάρχουν περεταίρω ενδείξεις ότι οι παραλλαγές θα μπορούσαν να νικήσουν το τρέχον εμβόλιο τους.
Θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου μας, συμπεριλαμβανομένων των νέων στελεχών, ανέφεραν.
- Στη φυλακή 44χρονος που κατηγορείται ότι προσπάθησε να πνίξει με κορδόνια τη σύντροφό του – H γυναίκα ξέφυγε χάρη σε γνώσεις αυτοάμυνας
- Καιρός: Βροχερό Σαββατοκύριακο, πώς θα περάσουμε τα Χριστούγεννα – Η πρόγνωση της Ελίνας Καρέτσου
- Σοκ στη Γαλλία: Η φρικιαστική αλήθεια για τον θάνατο του μικρού Εμίλ – Πώς ο δράστης διατήρησε τη σορό







