Δεν… πιάνεται ο Ολυμπιακός! Μετά την ΑΕΚ, διέλυσε με 3-0 και τον ΠΑΟΚ, για την 19η αγωνιστική της Superleague και απέδειξε περίτρανα για μια ακόμα φορά ότι είναι κλάσεις ανώτερος από τους δύο Δικεφάλους. Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν… πλάκα στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία και βρίσκονται πλέον στο +15 από τους Θεσσαλονικείς και στο +14 από την Ενωση, με τους Πειραιώτες να οδεύουν ολοταχώς για το 46ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

Ο Ολυμπιακός σκόραρε τρεις φορές, με τον Ελ Αραμπί να ανοίγει το σκορ στο 50’, τον Μαντί Καμαρά να στο 77’ να κάνει το 2-0 και τον Μάριο Βρουσάι στο 89’ να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα και να διαμορφώνει το τελικό 3-0. Εκτός από τα γκολ, οι Πειραιώτες είχαν τρία δοκάρια, με τον Μπρούμα στο 39’, τον Καμαρά στο 77’ και τον Βρουσάι στο 89’, με την ομάδα του Μαρτίνς να κλείνει στόματα και να αποδεικνύει με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι είναι ανώτερη από όλες τις υπόλοιπες ομάδες.

Γλέντι από τον Πορτογάλο και τους παίκτες του, με τον Ολυμπιακό μετά την τριαρα στην ΑΕΚ να ρίχνει τρία γκολ και στον ΠΑΟΚ και να βαδίζει πλέον ολοταχώς για την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος. Μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση, που δείχνει τη μεγάλη διαφορά που έχει σαν ομάδα ο Ολυμπιακός από τις δύο Δικεφάλους.  Ο,τι και να γράφουν, ό,τι και να λένε, ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι είναι καλύτερος από τον ΠΑΟΚ, στην αρχή του χρόνου είχε αποδείξει ότι είναι καλύτερος και από την ΑΕΚ και βρίσκεται δίκαια στην κορυφή, έχοντας τεράστια διαφορά από τους διώκτες του.

Ετσι παρατάχθηκαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Σα μπροστά από την εστία και τους Ραφίνια, Μπα, Σεμέδο και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Μπουχαλάκης, Εμβιλά και Καμαρά ήταν στα χαφ, με τους Φορτούνη και Μπρούμα δίπλα στον Ελ Αραμπί. Από την άλλη, ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς στο τέρμα και τους Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Ινγκασον και Ροντρίγκο στην άμυνα. Οι Αουγκούστο και Ελ Καντουρί ήταν στα χαφ, με τους Τζόλη, Ζίβκοβιτς και Ουάρντα πίσω από τον Κρμέντσικ.

Χαμηλό τέμπο…

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα. Στο 4ο λεπτό ο Αμρ Ουάρντα έκανε την κάθετη πάσα στον Ομάρ Ελ Καντουρί, ο Μαροκινός μέσος μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Κρμέντσικ, αυτός σούταρε από πλάγια, αλλά ο Ζοσέ Σα ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε. Ο Ολυμπιακός μετά τα πρώτα λεπτά πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Δικέφαλο του Βορρά, όμως, να είναι καλά στημένος. Η μία ομάδα «εξουδετέρωσε» την άλλη στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού, με την μπάλα να παίζεται στον χώρο του κέντρου και τους παίκτες να μην μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις στα αντίπαλα καρέ. Μέχρι το μισάωρο, όταν ο Ολυμπιακός άρχισε να ανεβάζει ρυθμό και να παίρνει τα ηνία του αγώνα.

Δοκάρι για τον Ολυμπιακό!

Στο τελευταίο 15άλεπτο οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν τρεις φορές πολύ κοντά στο γκολ και μάλιστα στο 39’ είχαν δοκάρι με τον Μπρούμα. Αρχικά, στο 33’ ο Ραφίνια έκανε το γύρισμα από δεξιά στον Μπρούμα, ο Πορτογάλος σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Βιεϊρίνια και απομακρύνθηκε.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μπρούμα είδε την κίνηση του Καμαρά, του πέρασε την κάθετη πάσα, ο Αφρικανός μέσος γύρισε, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από αριστερό κάθετο δοκάρι του Ζίβκοβιτς, ο οποίος παρακολουθούσε όρθιος την εξέλιξη της φάσης. Στο 39’ οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Καμαρά ανέβηκε από δεξιά, γύρισε στον Μπρούμα, αυτός σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του πορτιέρο του ΠΑΟΚ, που είδε τον Ολυμπιακό να τον απειλεί τρεις φορές σε 6 λεπτά.

Η κατοχή ήταν στο 56%-44% υπέρ των Πειραιωτών, με τον Δικέφαλο του Βορρά μετά τις τρεις ευκαιρίες του Ολυμπιακού να «παγώνει» τον ρυθμό. Στο 44ο λεπτό μάλιστα, κόντρα στη ροή του αγώνα, έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ο Ζίβκοβιτς γύρισε στον Τζόλη, αυτός σούταρε, αλλά ο Σα απέκρουσε με τα πόδια και στη συνέχεια η μπάλα απομακρύνθηκε από την ερυθρόλευκη άμυνα. Ετσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 0-0, με τον Ολυμπιακό να έχει ένα δοκάρι και δύο ακόμα κλασσικές ευκαιρίες.

«Μπαμ» από τον Ελ Αραμπί!

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, με τον Ολυμπιακό στο 50’ να ανοίγει το σκορ με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί! Ο Μπουχαλάκης βρέθηκε έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, του σήκωσε ωραία την μπάλα, ο Μαροκινός κατέβασε και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Ζίβκοβιτς για το 1-0. Οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν και μπήκαν από νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο σε ρόλο οδηγού.

Μετά το γκολ του Αφρικανού επιθετικού ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 53’ κατάφερε να σκοράρει με τον Τζόλη, αλλά το τέρμα του νεαρού μεσοεπιθετικού ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ. Μάλιστα, ο βοηθός έδειξε αμέσως ότι ο παίκτης του Δικεφάλου του Βορρά ήταν εκτεθειμένος, με το VAR να τον επιβεβαιώνει.

«Οχι» από τον Σα σε Ουάρντα και Ελ Καντουρί

Οπως και στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ, με στόχο να τον χτυπήσει στην κόντρα. Οι Θεσσαλονικείς πήραν μέτρα στο γήπεδο και στο 66’ απείλησαν με τον Ουάρντα. Ο Βιεϊρίνια σέντραρε από δεξιά, ο Αιγύπτιος έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Σα έπεσε και απέκρουσε. Στο 69’ ο Ελ Καντουρί σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε. Μια ακόμα εξαιρετική επέμβαση από τον πορτιέρο των Πειραιωτών.

Δεύτερο δοκάρι για τους Ερυθρόλευκους

Ο Ζοσέ Σα κράτησε το μηδέν στις ευκαιρίες των Ουάρντα και Ελ Καντουρί και στο 71’ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά για δεύτερη φορά οι Ερυθρόλευκοι είδαν την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Ο Φορτούνης έστρωσε στον Μαντί Καμαρά, ο Αφρικανός σούταρε μέσα από την μεγάλη περιοχή, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε και στη συνέχεια μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, με τους παίκτες του Δικεφάλου να απομακρύνουν τον κίνδυνο. Στο 71’ ο Γκαρσία έκανε την πρώτη του αλλαγή στο ματς, βάζοντας τον Σβιντέρσκι αντί του Κρμεντσικ και δύο λεπτά μετά ο Μαρτίνς έβαλε τον Βρουσάι αντί του Φορτούνη, που είχε τρέξει πολύ και έδειχνε κουρασμένος.

Ελ Αραμπί, Καμαρά και 2-0!

Ο,τι δεν κατάφερε στο 71’, το έκανε έξι λεπτά αργότερα ο Καμαρά. Ο Ελ Αραμπί βγήκε ταχύτατα στην κόντρα, έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του ΠΑΟΚ, έστρωσε στον Καμαρά, αυτός σούταρε, ο Ζίβκοβιτς προσπάθησε να αποκρούσε, αλλά η μπάλα έφυγε κάτω από τα πόδια του και κατέληξε στο βάθος της εστίας του για το 2-0. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν την υπομονή στο παιχνίδι τους, περίμεναν την ευκαιρία τους και έκαναν το 2-0!

Μετά το γκολ ο Γκαρσία προχώρησε σε διπλή αλλαγή, με τους Μουργκ και Σβαμπ να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Α. Ζίβκοβιτς και Ντάγκλας Αουγκούστο.