Η «βόμβα» έσκασε! Ο Ολυμπιακός έκανε δικό του τον σπουδαίο Σωκράτη Παπασταθόπουλο και άφησε άφωνη όλη την Ευρώπη. Οι Ερυθρόλευκοι απέκτησαν τον έμπειρο σέντερ μπακ και πρόσθεσαν στο ρόστερ τους έναν από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς της Γηραιάς Ηπείρου, με τη μεταγραφή του 32χρονου στόπερ να έχει τη σφραγίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο ηγέτης του Ολυμπιακός έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του και έφερε στο μεγάλο λιμάνι τον σπουδαίο σέντερ μπακ, που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ελληνικό, αλλά και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Εναν παίκτη, που έχει αγωνιστεί σε μεγαθήρια της Γηραιάς Ηπείρου όπως είναι οι Ντόρτμουντ και Αρσεναλ και έχει κερδίσει τον σεβασμό των σπουδαιότερων προπονητών στον κόσμο. Μια τεράστια μεταγραφή, από αυτές που μόνο ο Ολυμπιακός κάνει τα τελευταία χρόνια.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε στο MEGA για τη μεγάλη μεταγραφή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, αλλά και για τις σπουδαίες κινήσεις που κάνει συνεχώς ο Ολυμπιακός, με στόχο το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. «Ειναι πολύ σημαντικό να σεβόμαστε αξίες και ποδοσφαιριστές που έχουν υψώσει ψηλά την ελληνική σημαία στην Ευρώπη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών και πρόσθεσε: «Δεν βλέπουμε μόνο το φετινό πρωτάθλημα, βλέπουμε την Ευρώπη. Βλέπουμε το μέλλον και πιστεύω τα επόμενα 2,5 χρόνια με τον Σωκράτη θα ειναι δημιουργικά χρόνια γεμάτα επιτυχίες».

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Τον Σωκράτη τον έχω γνωρίσει πριν τρία χρόνια στο Λονδίνο και ειλικρινά μου έχει κάνει πάρα πολύ καλή εντύπωση σαν άνθρωπος, αλλά ξέρετε στην Ελλάδα δεν έχουμε πολυτέλεια απο ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν μια πολύ μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη.

Και ο Σωκράτης είναι από τους λίγους ΈΛληνες που μας έχει τιμήσει σαν χώρα, και στην Εθνική ομάδα και κρατάει την σημαία του ελληνικού ποδοσφαίρου ψηλά στην Ευρώπη παίζοντας σε πολύ μεγάλες ομάδες με μεγάλες επιτυχίες.

Εμείς κάθε μέρα χτίζουμε, επειδή έχουμε μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους μας δεν σταματάμε να επενδύουμε στην ομάδα μας. Επίσης, προσωπικότητες και ποδοσφαιριστές όπως ο Σωκράτης ειναι καλο να είναι κοντά μας. Δεν βλέπουμε μόνο το φετινό πρωτάθλημα, βλέπουμε την Ευρώπη. Βλέπουμε το μέλλον και πιστεύω τα επόμενα 2,5 χρόνια με τον Σωκράτη θα ειναι δημιουργικά χρόνια γεμάτα επιτυχίες.

Γι’ αυτό λοιπόν ήταν μια εύκολη απόφαση. Να πληρώσεις και κάτι παραπάνω, γιατί χρειάζεται πολλές φορές να επιβραβεύεις την αξία κάθε ποδοσφαιριστή και αυτό πράξαμε.Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

Θα πρέπει στην Ελλάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό να σεβόμαστε. Αξίες και ποδοσφαιριστές που έχουν υψώσει ψηλά την ελληνική σημαία στην Ευρώπη. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο τι λέμε και τι γράφουμε και να σεβόμαστε.

Δεν είναι μόνο τα χρήματα, παίζουν το ρόλο τους, αλλά από εκεί πέρα, βλέπει το περιβάλλον, βλέπει τις εγκαταστάσεις βλέπει την προοπτική τους συμπαίκτες του, την οργάνωση και πράττει ανάλογα. Το καλό είναι, όσα λιγότερα συζητάμε σήμερα, τόσο περισσότερα να δούμε μέσα στο γήπεδο».