Μικρή άνοδο θα παρουσιάσει σήμερα, Πέμπτη, ο καιρός ωστόσο δεν θα λείψουν σε κάποιες περιοχές οι καταιγίδες, τα χιόνια και ο παγετός.

Έτσι, στη Δυτική Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ στα βορειοδυτικά ενδέχεται να εκδηλωθούν και λίγες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί σε ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -7 έως 13 βαθμούς, στην Ήπειρο από 0 έως 16, στη Θεσσαλία από -4 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά και τη νότια Πελοπόννησο από 5 έως 15,στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από -2 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16, στα νησιά του Βόρειου και βορειοανατολικού Αιγαίου από 0 έως 15 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιώτικα τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το meteo.gr, οι άνεμοι θα πνέουν γενικά νοτιοδυτικοί, με εντάσεις που στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα νότια τμήματα του Αιγαίου και το Κρητικό Πέλαγος όπου θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς, αλλά στα βόρεια οι ελάχιστοι θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι: Νότιοι 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, αυξημένες στη δυτική Μακεδονία.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές, στα βορειοδυτικά καταιγίδες και στα ορεινά Ηπείρου και Δυτικής Στερεάς ασθενείς χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -01 (μείον 1) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΜΟΣ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.