Λίγες μέρες μετά το επεισόδιο στα Ίμια με «πρωταγωνιστές» την ελληνική και τουρκική ακτοφυλακή, που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά στο σκάφος του Λιμενικού Σώματος, φαίνεται πως τουρκικά σκάφη προχώρησαν ξανά σε προκλητικές ενέργειες στην περιοχή, αυτή τη φορά με «στόχο» ελληνικά αλιευτικά.
Σήμερα, Πέμπτη, τουρκική ακταιωρός ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και παρενόχλησε ελληνικά αλιευτικά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς που έβαλαν σε κίνδυνο την ζωή των Ελλήνων ψαράδων.
Όπως μεταδίδει το Kalymnos-news, η ακταιωρός με «στοιχεία 101» πέρασε σε απόσταση αναπνοής από την πλώρη αλιευτικού από την Κάλυμνο. Οι ψαράδες απάντησαν οργισμένα, στολίζοντας με… «γαλλικά» τους Τούρκους.
Στη συνέχεια, την εμφάνισή του έκανε περιπολικό σκάφος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που προσπάθησε να εκδιώξει την τουρκική ακταιωρό, ενώ αποκαλυπτικά είναι τα πλάνα από το περιστατικό.
Δείτε το βίντεο:
- Ανώτατη διπλωματική πηγή: Κρίσιμη συγκυρία για το Κυπριακό – Δεν υπάρχουν οι βάσεις για συζήτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ με την Τουρκία
- Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς τις χώρες που πωλούν πετρέλαιο στην Κούβα – «Βάρβαρη πράξη επίθεσης» καταγγέλει η Αβάνα
- Δυστυχήμα στη Ρουμανία: Το τελευταίο αντίο στους επτά οπαδούς του ΠΑΟΚ – Σήμερα και αύριο οι κηδείες τους







