Αναστάτωση επικρατεί στο χωριό Μεγάλα Καλύβια στα Τρίκαλα, καθώς τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται δεκάδες κρούσματα κοροναϊού, γεγονός που έχει προκαλέσει την ανησυχία τόσο στους κατοίκους όσο και στις αρμόδιες αρχές σημαίνοντας συναγερμό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του tv10.gr, επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 υπάρχουν σε τουλάχιστον 5 με 6 οικογένειες Μεγαλοκαλυβιωτών, με κάποια περιστατικά να νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 20 κρούσματα στο χωριό αυτό.

Μάλιστα, κατάστημα του χωριού χρειάστηκε να κλείσει κάποιες μέρες λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος, προκειμένου να γίνουν όλα όσα ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τις ημέρες των γιορτών, η απειλή του Covid- 19 δεν φόβισε αρκετούς νέους, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σε σπίτι.

Έντονη ήταν σήμερα και η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στα Μεγάλα Καλύβια, με εντατικές περιπολίες σε πλατείες και γενικότερα σε δημόσιος χώρους.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο χωριό λειτουργεί γηροκομείο και μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί ευτυχώς κανένα θετικό κρούσματα covid-19.

Τις επόμενες ημέρες, ίσως της Κυριακή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και η ομάδα της ΚΟΜΥ Τρικάλων θα βρεθεί στο χωριό για τη μαζική διενέργεια rapid test, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της εξάπλωσης του ιού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από