Για το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Έχει ληφθεί μία απόφαση, να ελπίσουμε να είναι όλα ομαλά, γιατί έχουμε δύσκολο δρόμο», αρκέστηκε να σχολιάσει τη χθεσινή απόφαση της Επιτροπής για άνοιγμα των νηπιαγωγείων, δημοτικών και ειδικών σχολείων και στις «κόκκινες περιοχές».

Ο ίδιος, όπως είπε, ανήκε στη μειοψηφία που τάχθηκε κατά του ανοίγματος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των ειδικών, αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση που δεν ήταν ομόφωνη, χαρακτηρίζοντας «φυσιολογικό» το να υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των επιστημόνων.

Επιφυλάξεις για το άνοιγμα της αγοράς

Ερωτηθείς για την κατεύθυνση των εισηγήσεων της Επιτροπής για το άνοιγμα της αγοράς, που θα δοθούν σήμερα, αρκέστηκε να εκφράσει την επιφυλακτικότητά του, λέγοντας ότι η Επιτροπή είναι μπροστά σε ένα δίλημμα.

«Από τη μία ένας πατέρας που θέλει να πάει στη δουλειά του, για να μπορέσει να φέρει φαγητό στο παιδί του, από την άλλη το παιδί του που του λέει ότι θέλει να δει τη δασκάλα και τους φίλους του. Ο καθένας από τους αυτούς, όμως, κινδυνεύει να μπει στην Εντατική. Ποιους σώζουμε;», είπε στον ΑΝΤ1.

Τέλος συμφώνησε με την απόφαση του Δήμου Σητείας να μην ανοίξει τα σχολεία, η οποία ανετράπη.