«Και Πάσχα δεν θα κάνουμε ελεύθερα, αλλά με μέτρα» για τον κοροναϊό ξεκαθάρισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αττικής-Πειραιά που μίλησε στον Real Fm Θεσσαλονίκης 107,1 σήμερα ή αύριο θα έχουμε εικόνα για το αποτύπωμα της κινητικότητας που σημειώθηκε τα Χριστούγεννα και στις 10-11 του μήνα θα καταγραφεί η «εικόνα» της Πρωτoχρονιάς.

Αναφερόμενη στα σχολεία η κυρία Παγώνη είπε πως είναι δύσκολη η απόφαση για άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, ενώ υπογράμμισε πως αν αυξηθούν τα κρούσματα μπορεί να αλλάξει η απόφαση για άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων.

Αντίθετη με το άνοιγμα των εκκλησιών για τα Θεοφάνια

Επίσης εξέφρασε την αντίθεσή της στο σημερινό άνοιγμα των εκκλησιών για τα Θεοφάνια έστω και με μέτρα, θυμίζοντας την έκρηξη των κρουσμάτων που προκλήθηκε στη Θεσσαλονίκη μετά τη δοξολογία της 26ης Οκτωβρίου. «Πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει και όχι αυτό που θέλουμε», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στους ανθρώπους που πέθαναν ή νοσούν αλλά και στους υγειονομικούς οι οποίοι δίνουν μάχη για να σώσουν ζωές.

«Πρέπει να τηρούνται οι νόμοι», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σχολιάζοντας την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. «Κι εγώ θα ήθελα να ανάψω σήμερα κερί αλλά θα παρακολουθήσω τη λειτουργία από την τηλεόραση», είπε η Μ. Παγώνη.

«Οι υγειονομικοί δεν αντέχουν άλλο. Έχουν κουραστεί», τόνισε επίσης.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε, τέλος, στο σχέδιο του εμβολιασμού, αλλά και στις παρενέργειες του εμβολίου υπογραμμίζοντας πως προς το παρόν είναι «ελάχιστες, απλές και αναμενόμενες». Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού.