Σφοδρή βροχόπτωση «σφυροκοπά» το κέντρο της Αθήνας με την κακοκαιρία να σαρώνει την Αττική.

Η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού σύμφωνα με το οποίο:

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και την Κυριακή (27-12-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ τη Δευτέρα (28-12-2020) θα επηρεάσουν κυρίως την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν

  • την Κυριακή η δυτική Πελοπόννησος, η δυτική Θεσσαλία, η κεντρική Στερεά, η Θράκη, κατά τόπους η Μακεδονία, βαθμιαία η υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, από το απόγευμα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα τα Δωδεκάνησα.
  • η Αττική και ο νομός Θεσσαλονίκης πρόσκαιρα την Κυριακή.
  • τη Δευτέρα (28-12-2020) τα Δωδεκάνησα και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες η Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα πνέουν την Κυριακή (27-12-2020) στο Ιόνιο μέχρι νωρίς το απόγευμα και κατά τόπους στο Αιγαίο από το μεσημέρι.

Προβλήματα στην Κέρκυρα

Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την Κέρκυρα από τα ξημερώματα.

Δυνατοί άνεμοι έσπασαν κλαδιά από δέντρα προκαλώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ δέντρο ξεριζώθηκε στην περιοχή Κανόνι, της πόλης, προκαλώντας υλικές ζημιές στα μπαλκόνια των σπιτιών.

Η πυροσβεστική κλήθηκε, από νωρίς το πρωί για αρκετές κοπές δέντρων και απομάκρυνση μεγάλων κλαδιών από περιοχές της πόλης, αλλά και σε περιφερειακούς δρόμους του νησιού, ενώ απαγορευτικό απόπλου εκδόθηκε το πρωί από το Λιμεναρχείο Κέρκυρας προς Ηγουμενίτσα, Λευκίμμη και Παξούς, για τα πλοία ανοιχτού τύπου.