Σε έναν αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση ώστε να εξουδετερώσει τα φαινόμενα επιδείνωσης που φρενάρουν τον ρυθμό αποκλιμάκωσης, με «όπλα» τα τοπικά lockdown και τους εκτεταμένους ελέγχους την ώρα που η μάχη κατά της πανδημίας εισέρχεται σε μια από τις κρισιμότερες φάσεις της.

Πριν από την ενεργοποίηση του αποτελεσματικότερου «όπλου» κατά της πανδημίας, που δεν είναι άλλο από το εμβόλιο κατά του κοροναϊού από τις 27 Δεκεμβρίου, υπάρχουν και οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, και από την επιτυχή υποσκέλιση του, εξαρτάται η διατήρηση του τρέχοντος σχεδιασμού.

Η ανάγκη να κερδηθεί η ίσως δυσκολότερη μάχη του υγειονομικού πολέμου οδηγούν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για ακόμη μια φορά στη Βόρεια Ελλάδα που έχει δοκιμαστεί σκληρότερα από κάθε άλλο γεωγραφικό τμήμα της ελληνικής επικράτειας, κατά τη διάρκεια του δευτέρου κύματος της πανδημίας.

Έτσι, σήμερα Τετάρτη ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε δομές και νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα» και στη συνέχεια θα μεταβεί στα Γιαννιτσά όπου θα επισκεφτεί το νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί το νοσοκομείο Έδεσσας και το νοσοκομείο Βέροιας.