Μια πρωτοποριακή θεραπεία έναντι του κοροναϊού αναπτύσσεται στην Θεσσαλονίκη. Στην Αιματολική κλινική του νοσοκομείου «Παπανικολάου», ομάδα με επικεφαλής τον Αχιλλέα Αναγνωστόπουλο, επιχειρείται προσπάθεια για θεραπεία του κορoναϊού με λεμφοκύτταρα.

Ωστόσο, η προσπάθεια κολλάει στην έλλειψη χρηματοδότησης.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGΑ», o κ. Αναγνωστόπουλος εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει.

«Στην κλινική παράγουμε ‘’Τ’’ λεμφοκύτταρα ειδικά εναντίον τριών ιών που πλήττουν συχνά τους μεταμοσχμευμένους ασθενείς. Τα αποτελέσματα επιτυχίας είναι 90% σε αυτούς. Αναπτύξαμε αυτή την μέθοδο και εναντίον του κοροναϊού. Και διαπιστώσαμε ότι οι ασθενείς που αναρρώνουν από κοροναϊό, παράγουν αρκετό αριθμό λεμφοκυτάρρων ‘’Τ’’» εξήγησε.

«Πήραμε κάποια τέτοια λεμφοκύτταρα, τα πολλαπλασιάσαμε. Αυτός ο μεγάλος αριθμός είναι πλήρως δραστικός και λειτουργικός έναντι του κοροναϊού» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον γιατρό όσοι λάβουν τα λεμφοκύτταρα αυτά, δεν θα νοσήσουν βαριά από την Covid-19.

Ωστόσο, η όλη προσπάθεια κολλάει στην έλλειψη χρηματοδότησης, καθώς ο ίδιος και η ομάδα του δεν μπορούν να βρουν 230.000 για να πάρουν την άδεια από το ΕΟΦ και να καθιερώσουν αυτή την πρωτοποριακή θεραπεία.

«Είναι έτοιμη η μελέτη, αλλά δεν μπορούμε να την υποβάλλουμε εάν δεν υπάρχει η χρηματοδότηση. Ο ΕΟΦ δεν κρίνει εκθέσεις ιδεών. Πρέπει να υπάρχει και χρηματοδότηση» σημείωσε.