Την Τρίτη το πρωί θα αναδειχθεί από τον θεσμό «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» και τους 27 δημοσιογράφους -  μέλη του θεσμού που τον απαρτίζουν το   «Αυτοκίνητο του 2021» για την Ελλάδα.. Ένα αυτοκίνητο θα κερδίσει τον τίτλο, και φέτος η μάχη είναι μεγάλη, μιας και δεσπόζουν πολύ σημαντικά μοντέλα.

Το επίζηλο τίτλο τον διεκδίκησαν αρχικά 22 συνολικά καινούργια μοντέλα που παρουσιάστηκαν τους τελευταίους 12 μήνες στη χώρα μας ενώ, στην τελική δεκάδα έχουν περάσει τα εξής:

Ford Puma, Hyundai i20, Nissan Juke, Opel Corsa, Peugeot 2008, Renault Captur, Seat Leon, Skoda Kamiq, Toyota Yaris, VW ID 3.

Τα κριτήρια επιλογής αφορούν την τεχνολογία, την ασφάλεια, την ποιότητα, την πληρότητα της γκάμας, τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, το κόστος αγοράς και χρήσης αλλά και κάθε άλλο χαρακτηριστικό που προάγει την ιδέα της σύγχρονης αυτοκίνησης στους Έλληνες καταναλωτές και τους λάτρεις του αυτοκινήτου.

Η εκδήλωση φέτος και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα είναι digital και θα προβληθεί μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας LiveOn, της ΕΡΤFlix, της ΕΤ3, από το site του θεσμού κ.α.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου (ΣΕΑΑ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ).

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από