Άρχισαν πάλι να φουντώνουν οι φήμες για επικείμενο ανασχηματισμό και μάλιστα εντός Ιανουαρίου. Είναι το κύριο θέμα συζήτησης ανάμεσα σε βουλευτές, αλλά και ανάμεσα σε ορισμένα μέλη της κυβέρνησης. Οι πληροφορίες που φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία είναι ότι αυτή τη φορά ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός, θα προτιμηθούν περισσότερα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και περισσότερες γυναίκες και θα επιχειρηθεί να υπάρξει και μικρότερο σχήμα.

Ήδη υπάρχουν υπουργοί που ζήτησαν να αλλάξουν πόστο, καθότι θα πολιτευθούν όταν και όποτε γίνουν εκλογές, εγκαταλείποντας το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Τα σενάρια για την ημερομηνία ανακοίνωσης του ανασχηματισμού δίνουν και παίρνουν, ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου δεν γίνεται καμία απολύτως συζήτηση για το ζήτημα αυτό. Κατά μία εκδοχή ο ανασχηματισμός θα γίνει τις πρώτες εβδομάδες του Γενάρη (αμέσως μετά τις εορτές).

Κατά μια άλλη εκδοχή θα γίνει αφού προχωρήσει ο εμβολιασμός, εκεί γύρω στον Ιούνιο με τη συμπλήρωση δύο ετών από τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές. Υπάρχει και μία τρίτη εκδοχή να γίνει τον Φεβρουάριο. Ολα αυτά όμως είναι συζητήσεις ανάμεσα σε υπουργούς και βουλευτές, χωρίς να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.