Για την προσωπική του μάχη με τον κοροναϊό, αλλά και για τους λόγους που ο Ασπρόπυργος έχει γίνει εστία μετάδοσης του κοροναϊού μίλησε ο Αλέκος Μυλωνάς, δημοτικός σύμβουλος του δήμου.

Ο κ. Μυλωνάς, που έχει νοσήσει κι ο ίδιος από κοροναϊό το προηγούμενο διάστημα, καταθέτοντας την προσωπική του εμπειρία, αλλά και τα όσα βιώνει με την προσωπική τριβή που έχει με τους συντοπίτες του, αποκάλυψε ότι το μείζον θέμα είναι η ατομική ευθύνη.

Πολύς κόσμος δε παίρνει στα σοβαρά τον ιό

«Δυστυχώς, υπάρχει πολύς κόσμος που δεν το παίρνει σοβαρά κι ως εκ τούτου δεν τηρεί και τα μέτρα, είπε ο κ. Μυλωνάς και τοποθέτησε το πρόβλημα σε τέσσερις πυλώνες.

Ο πρώτος είναι ότι έχουμε 10.000 και πλέον επισκέπτες καθημερινά από άλλες περιοχές, εντός κι εκτός Αττικής που δουλεύουν στις επιχειρήσεις και μεταφέρουν ιικό φορτίο.

Ο δεύτερος είναι ότι έχουμε στα όρια του δήμου δύο καταυλισμούς Ρομά, που δεν είναι οργανωμένοι οικισμοί, αλλά πρόκειται για σκηνίτες κι έτσι δεν γίνεται να ελεγχθούν και να περιοριστούν. Έχουν γίνει απολυμάνσεις στους χώρους αυτούς, έχει υπάρξει ενημέρωση, αλλά το γεγονός ότι πρόκειται για σκηνίτες δεν μας επιτρέπει να κάνουμε και πολλά πράγματα.

Το τρίτο είναι ότι υπάρχουν πολλοί μετανάστες που ζουν σε αγροικίες κατά μεγάλες ομάδες.

Και, τέταρτον, υπάρχει μεγάλη μερίδα κόσμου που αρνείται την σοβαρότητα της κατάστασης» επεσήμανε.

Είχα κοροναϊό και μου έλεγαν είναι μία απλή γρίπη

Χαρακτηριστικά τόνισε: «Είμαι μηχανικός κι όταν νόσησα φρόντισα να ενημερώσω όλους τους γύρω μου. Μάλιστα μου είπε συνάδελφος μηχανικός ότι είναι ψέμα, μια γρίπη κι αν ξαναέκανα τεστ δεν θα έβγαινα θετικός…».

Για το ενδεχόμενο να επιβληθεί lockdown στον δήμο ο κ. Μυλωνάς ανέφερε:

«Δεν μπορούμε να κάνουμε lockdown όπως γίνεται σε επαρχιακές πόλεις, γιατί θα σταματήσει η παραγωγική μηχανή της χώρας. θα παραλύσει η χώρα. Ο Ασπρόπυργος είναι η ατμομηχανή της χώρας. Εδώ εδρεύουν οι μεγάλες εταιρείες logistics και πολλές παραγωγικές εταιρείες».