Ενθουσιασμένος εμφανίζεται να είναι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Κοινοβούλιο όπου του παρέδωσε την ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής. Τον συνάντησε τρεις φορές και μόνον καλά λόγια είχε να πει για τον Πρόεδρο, ότι είναι ευγενέστατος, μορφωμένος, κόσμιος, Άνθρωπος (το α με κεφαλαίο). Και το καλύτερο; Τον χαρακτήρισε «κόσμημα της Βουλής». Μάλιστα πέραν της εκθέσεως που του παρέδωσε, αντάλλαξαν και δώρα κοντά στο χριστουγεννιάτικο δένδρο που στολίζει το γραφείο του Προέδρου της Βουλής για το οποίο καμαρώνει αφού προέρχεται από την εκλογική του περιφέρεια τα Γιάννενα.

Ο κ. Τασούλας του χάρισε το βιβλίο του Γερμανού φιλοσόφου Μαξ Σέλερ «Ανθρώπινη Μνησικακία», με το οποίο αναλύεται η ανθρώπινη μνησικακία από την εποχή του Αισχύλου. Και ο κ. Στουρνάρας του χάρισε το βιβλίο του Χρυσάνθη Ιορδάνογλου για την οικονομική πολιτική της Ελλάδας μετά τον Εμφύλιο (που είναι έκδοση της Τράπεζας της Ελλάδας). Για όσους ξέρουν τον Ιορδάνογλου εκτιμούν την επιστημονική του συγκρότηση και το πάθος του για τις εργασίες με τις οποίες καταγίνεται και στο βιβλίο του κάθε άλλο παρά επαινεί τη χούντα.

Αλλά ο κ. Στουρνάρας δεν είχε καλά λόγια μόνον για τον κ. Τασούλα. Είχε (και εδώ είναι η έκπληξη) και για τον Νίκο Βούτση, που τον χαρακτήρισε «ήπιο» Πρόεδρο για να συμπληρώσει ευθύς αμέσως «όχι σαν την άλλη που με κυνηγούσε να με κλείσει φυλακή».