Μετά την αναγωγή του Λονδίνου στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού, ένα βήμα πριν το lockdown βρίσκεται η Νέα Υόρκη.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, η Νέα Υόρκη πρέπει να προετοιμαστεί για ένα «καθολικό lockdown» καθώς τα κρούσματα του κοροναϊού συνεχίζουν να αυξάνονται.

Ο ντε Μπλάζιο συμφώνησε με προηγούμενη δήλωση του Άντριου Κουόμο, κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Υόρκης, ο οποίος είχε αναφέρει πως: «Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ένα νέο lockdown μπορεί να έρθει και πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό τώρα, επειδή δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτόν τον ιό να συνεχίσει να εξαπλώνεται»

Ο δήμαρχος του «μεγάλου μήλου» σημείωσε ότι μπορεί αρχικά η Νέα Υόρκη να ήταν το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, αλλά στη συνέχεια έγινε μια από τις πιο ασφαλείς περιοχές της χώρας, με τα σχολεία να ανοίγουν ξανά.

«Τώρα όμως, βλέπουμε τέτοια επίπεδα μόλυνσης τα οποία έχουμε να δούμε από τον Μάιο και πρέπει να σταματήσουμε την έξαρση, αλλιώς θα απειληθούν τα νοσοκομεία μας», είπε χαρακτηριστικά.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Άντριου Κουόμο είχε προειδοποιήσει ότι αν η κατάσταση με την πληρότητα στα νοσοκομεία φτάσει σε κρίσιμα επίπεδα, τότε θα «κλείσει» η περιοχή.

Δραματική η κατάσταση στη Νέα Υόρκη

Τουλάχιστον 124 θάνατοι και 10.027 νέα κρούσματα κοροναϊού ανακοινώθηκαν την Κυριακή στη Νέα Υόρκη.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η πολιτεία είχε κατά μέσο όρο 10.031 κρούσματα την ημέρα. Πρόκειται για αύξηση 56% σε σχέση με πριν από δύο εβδομάδες.

Την περασμένη Δευτέρα, η Νέα Υόρκη απαγόρευσε στα καταστήματα εστίασης να έχουν τραπέζια στον εσωτερικό χώρο, με αποτέλεσμα οι πελάτες να μπορούν να δειπνούν μόνο έξω στο κρύο.

Από τον Σεπτέμβριο, τα εστιατόρια λειτουργούν στο 25% της χωρητικότητάς τους.