Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει από τις βραδινές ώρες την Αττική κυρίως στα ανατολικά του νομού, ενώ σε όλο το λεκανοπέδιο παρατηρούνται έντονα φαινόμενα.

Από την κακοκαιρία σημειώθηκε πτώση δέντρου σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Ομήρου στη Νέα Σμύρνη.

Ειδικότερα, ένα μεγάλο δέντρο έπεσε από τον αέρα και τη βροχή και καταπλάκωσε ένα αυτοκίνητο, ενώ έσπασε και ζαρντινιέρες.

Άντρες της πυροσβεστικής έκοψαν το δέντρο σε κομμάτια και οχήματα του δήμου τα περισυνέλλεξαν προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος.

Πτώσεις δέντρων έχουν σημειωθεί και σε άλλα τέσσερα σημεία στη Νέα Σμύρνη.

Πολλά προβλήματα άφησε στο πέρασμά της η κακοκαιρία και στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο δήμος Βιστωνίδας πλημμύρισε από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, ενώ μια γυναίκα εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της και κατάφερε να βγει την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με τον Αθανάσιο Κριτσίνη, επικεφαλής αντιπολίτευσης δήμου Αβδήρων, τα προβλήματα, εκτός από τον όγκο της βροχής, δημιούργησε και ο μη καθαρισμός των καναλιών εδώ και πολλά χρόνια.

Πολλές από τις καλλιέργειες στην περιοχή έχουν καταστραφεί, ενώ το νερό έχει φτάσει και σε γειτονικές περιοχές, πλημμυρίζοντας χωράφια και καλλιέργειες.

Προβλήματα εντοπίζονται και στη λίμνη Βιστωνίδα, αφού η στάθμη του νερού ανέβηκε επικίνδυνα, με αποτέλεσμα πολλές ιχθυοκαλλιέργειες να καταστραφούν.

Ο κ. Κριτσίνης ζήτησε καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων.

Οι καταιγίδες που πλήττουν την Κρήτη τις τελευταίες ώρες έχουν προκαλέσει προβλήματα σε πολλές περιοχές.

Στο χωριό Βολιώνες Ρεθύμνου κοντά στο φράγμα Ποταμών εγκλωβίστηκε ένας οδηγός μέσα στο όχημά του από την πλημμύρα ωστόσο κάτοικοι της περιοχής τον έσωσαν από βέβαιο πνιγμό την ώρα που είχε ειδοποιηθεί και η ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο που είχε σπεύσει με δύο οχήματα.

Ο συναγερμός έληξε και ο οδηγός, σύμφωνα με το cretalive, χωρίς να πάθει το παραμικρό από τα ορμητικά νερά επέστρεψε στο σπίτι του σώος και αβλαβής αλλά έχοντας υποστεί σοκ.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία

Συνεχίζονται και τις επόμενες ώρες τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά της ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Η κακοκαιρία θα περιοριστεί στην ανατολική χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Βόρειοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη.

Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων που «σφυροκοπά» μεγάλο μέρος της χώρας από το πρωί της Κυριακής (13/12).

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα Δευτέρα 14/12 η κακοκαιρία θα περιοριστεί στην ανατολική χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Βόρειοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη.

Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.