H Βρετανία και η ΕΕ απέχουν πολύ σε βασικά ζητήματα των εμπορικών συνομιλιών του Brexit και επομένως ο λαός θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία στις 31 Δεκεμβρίου, δήλωσε σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Φοβάμαι ότι εξακολουθούμε να απέχουμε σε κάποια σημαντικά θέματα, αλλά δεν πρέπει ποτέ να παραιτούμαστε, θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Το Ηνωμένο Βασίλειο σίγουρα δεν θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες», είπε ο Τζόνσον στους δημοσιογράφους.

«Πρέπει να το επαναλάβω, το πιο πιθανό τώρα είναι φυσικά να προετοιμαστούμε για όρους ΠΟΕ, όρους Αυστραλίας».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι θα επιτευχθεί συμφωνία αν η ΕΕ θέλει συμφωνία και ότι η Βρετανία θα καταβάλει την ύστατη προσπάθεια, ενώ επανέλαβε την πρότασή του να συνομιλήσει με άλλους ηγέτες της ΕΕ.

«Πάντα χαιρόμαστε να συνομιλούμε και να επιτυγχάνουμε πρόοδο εκεί που μπορούμε. Πιστεύω, όπως λέω, ότι συμφωνία μπορεί να υπάρξει αν οι εταίροι μας θέλουν, αλλά παραμένουμε σε μεγάλη διάσταση σε αυτά τα βασικά ζητήματα. Επανέλαβα την πρότασή μου που είναι ότι αν είναι απαραίτητο να συνομιλήσω και με άλλες πρωτεύουσες, θα το έκανα ευχαρίστως. Η Κομισιόν είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τον τρόπο που διεξήχθησαν μεταξύ μας και αυτό είναι εντάξει».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ